Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balet

El Commandante Chavez kao muškarac u tajicama

President of Brazil, Dilma Rousseff (L) with her counterpart from Venezuela, Hugo Chavez Frias (R) during a meeting in Brasilia in which Venezuela singned an agreement for the purchase of six Embraer 190 aircraft, valued in 270 million dollars, Brasilia,
DPA/PIXSELL
07.12.2014.
u 16:20

Chavez je imao mnoge nadimke, primjerice Bič, El Commandante..., no ne i "muškarac u tajicama". Venezuelski lider preminuo je lani u ožujku od karcinoma, a upravo je tako prikazan u novom baletu

Život bivšeg predsjednika Huga Chaveza pretočen je u baletnu predstavu koja je premijerno izvedena u Venezueli. Balet počinje snimkom Chavezova glasa na kojoj govori da je život "započeo kao sjemenka koja je pala na tvrdo tlo", nakon čega na scenu izlazi balerina koja simbolizira Majku zemlju. U predstavu su uklopljene i druge Chavezove izjave, a iza plesača se projiciraju najvažniji momenti iz novije venezuelske povijesti.

Libreto je nastao na anegdotama koje je Chavez prepričavao u političkim govorima u 14 godina vladanja Venezuelom. Kritičari su balet nazvali suptilnom političkom propagandom budući da je ipak riječ o umjetničkome djelu, a ne brošuri. Član ansambla, baletan John Lobo kaže da predstava šalje brojne socijalističke poruke te da nije posveta samo Chavezu nego i cijelom narodu. Chavez je imao mnoge nadimke, primjerice Bič, El Commandante..., no ne i "muškarac u tajicama". Venezuelski lider preminuo je lani u ožujku od karcinoma, a upravo je tako prikazan u novom baletu. U izvedbi baleta sudjeluje 40-ak umjetnika, a predstava uključuje i videoradove, muziku uživo i cirkuske akrobacije. I dvije godine nakon smrti Chaveza mnogi i dalje smatraju liderom Venezuele. 

>> Hugo Chavez - Od vojnika do vođe socijalističke Amerike

Komentara 1

DU
Deleted user
17:18 07.12.2014.

Jano more kakav je to naslov? Suptilna politička antipropaganda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije