Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena akcija

Ekofeminizam u fokusu ovogodišnjeg Okolišnog filmskog festivala

Zelena akcija
12.04.2023.
u 13:40

Deseto izdanje Okolišnog filmskog festivala održat će se od 12. do 15. travnja u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji, a ulaz na program i sav sadržaj je besplatan

Organizacija Okolišnog filmskog festivala ove godine fokus stavlja na ekofeminizam kojim se želi povećati vidljivost žena i rodno varijantnih osoba u područjima (okolišnog) aktivizma, umjetnosti, filma, glazbe i edukacije.

Zamisao festivala je razotkriti sustav koji počiva na ideji ljudske dominacije nad prirodom i životinjama, muškarca nad ženom, bijelom nad ostalim rasama, koji reproducira nejednakosti koje tretiramo kao neupitne činjenice.

Puštat će se čak 20 filmova, od kojih su neki "Erin Brokovich", "Draga djeco budućnosti", "Zvijeri južnih divljina" i "Lobau ostaje". Festival se otvara filmom "Iluzija obilja", a zatvara klasikom japanskog studija Ghibli "Princeza Mononoke".

Uz filmove, održat će se i radionice na temu animacije, rodnih stereotipa te samoobrane za žene i rodno diskriminirane osobe, glazbeno otvorenje s Akleom Neon te afterparty u Pločniku sastavljen od audiovizualnog performansa Diega Barronala, berlinskog umjetnika i ženskih / queer DJ-ica elektronske glazbe okupljenih u programu „Femme Sound“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije