Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okolišni filmski festival

Ekofeminizam u fokusu 10. izdanja: Na programu su "Erin Brockovich", "Iluzija obilja", "Sjemena"...

Film "Erin Brockovich" (2000)
Bob Marshak
08.04.2023.
u 13:00

Održava se od srijede do subote u Kinoteci, a ulaz na sve projekcije i radionice je besplatan

Od srijede do subote u Kinoteci se održava Okolišni filmski festival u organizaciji Zelene akcije, a u fokusu desetog izdanja je ekofeminizam.

Prikazat će se dokumentarni i igrani filmovi, neki od njih novijeg su datuma, primjerice "Iluzija obilja" u režiji Erike Gonzalez Ramirez i Matthieua Lietaerta koji je na programu u srijedu u 18 sati. Bit će i klasika poput "Erin Brockovich" Stevena Soderbergha, s legendarnom Juliom Roberts u glavnoj ulozi, a prikazuje se u četvrtak od 20 sati.  

Na programu su i "Sjemena" Vandane Shive, jedne od najpoznatijih ekofeministica današnjice, te "Zvijeri južnih divljina", film koji je osvojio 90 nagrada i četiri nominacije za Oscara. Poslastica je i "Princeza Mononoke", kultni japanski animirani film studija Ghibli.

Ulaz na sve projekcije i radionice je besplatan, a detaljan program možete pogledati ovdje.  

Komentara 1

SA
sasha68
08:15 10.04.2023.

ovo je ekoterorizam i feminoterorizam, sta imaju jedno s drugim-radikalne ideje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije