Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konceptualni spam

E-mailom nude novac iz gradskog proračuna za kulturu

Tedi Lusetic
Arhiva VL
10.04.2012.
u 15:07

Gradski ured za kulturu bio je metom “darivanja” koreografkinje Selme Banich i performansa Siniše Labrovića

Mnogim kulturnjacima i građanima Zagreba na privatne i službene e- mail adrese danas je stigla sasvim neobična neželjena pošta. Po već poznatom obrascu internetskih prijevara, u kojima navodni milijunaši egzotičnih imena ljudima nude novac u zamjenu za podatke o njihovu bankovnom računu, stanoviti Dr. Teddy Lu Shetic primaocima je na lošem hrvatskom ponudio 11,086,100.00 kuna oduzetih iz gradskog proračuna, koji su sad “untrackable”.

Spomenute brojke, kao i niz drugih detalja, sugeriraju da je riječ o još jednoj u nizu akcija usmjerenih protiv Ureda za kulturu Grada Zagreba i nedavno objavljene specifikacije gradskog kulturnog proračuna iz koje je nestalo više od 11 milijuna kuna namijenjenih nezavisnoj sceni.

Podsjetimo, uz velik broj javnih prozivki nakon objave tog dokumenta, Gradski ured za kulturu bio je metom “darivanja” koreografkinje Selme Banich, koja je pred njihovom zgradom prošloga tjedna ostavila paket s vlastitim izmetom, a konceptualni umjetnik Siniša Labrović samo nekoliko dana ranije na koljenima je “hodočastio” Milanu Bandiću, prosvjedujući protiv netransparentnog dijeljenja gradskog novca.

Iz Gradskog ureda za kulturu još nema službene reakcije.

Komentara 2

KO
Kora
19:21 10.04.2012.

Mislim, ono...

AM
amato
20:25 10.04.2012.

To su gluposti. Nezavisni su a zavise od proračuna. Ha. Proračunski novac se ne bi smio davati samo tako, za ništa i ništarije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije