Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans

Riječima "Hvaljen Milan, braćo i sestre" Labrović počeo zavjet

Siniša Labrović (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/7
29.03.2012.
u 14:14

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije bio u Gradskom poglavarstvu za trajanja hodočašća, nego je otvarao trgovački centar na istoku grada

Uoči Velikog tjedna Siniša Labrović održao je 30-minutno “hodočašće sv. Milanu” na koljenima ispred Gradskog poglavarstva do kojeg je došao bos, ponukan nestankom 11 milijuna kuna iz proračuna za neovisnu kulturnu produkciju. Pozdravio je prisutne "Hvaljen Milan, braćo i sestre", pročitao Psalam 5 i izmolio "Milane naš" te krenuo u jedan zavjetni krug oko Milanova hrama zazivajući Njegovu milost. Najavio je još neke akcije kulturnjaka koji će moliti za zdravlje čelnika i tražiti milost za spas potrebitih. Bio je to očajnički čin za spas nezavisne kulture koja je odlukom gradskih otaca bačena na koljena – u pitanju je njezin opstanak kao i europski projekti koji su joj mogli donijeti više stotina tisuća eura investicija s obzirom na to da je EU sve programe ocijenila izvrsnima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije bio u Gradskom poglavarstvu za trajanja "hodočašća", nego je otvarao trgovački centar na istoku grada. 

– Milan je vječan i sveprisutan. Nema mjesta na kojem njega nema. Ako je u City Centru One, on je i ovdje, a u mom srcu najviše – rekao je umjetnik noseći sliku s likom Milana Bandića umetnutim na mjesto lica Isusa Krista.

Labrović, inače vjernik, tijekom života nekoliko je puta bio na hodočašćima s majkom Gospi Sinjskoj. Iako je isprva ideja bila da na koljenima puže od Peščenice gdje živi, od toga je odustao. Ovo hodočašće mu je pomoglo, kaže, da se osjeća bliže Milanu Bandiću, a rekao je i da će ustrajati na molitvama. Tijekom zavjetnog kruga mislio je na cijelo Gradsko poglavarstvo, "hrvatski eden", kojima želi zdravlje, ali i milost prema nezavisnoj kulturi.

 

 

Komentara 29

CH
chemica
15:40 29.03.2012.

Sveti Milan koji ima i svoju \"vjersku zajednicu\". Njegov SDP. Za razliku od svih onih katoličkih lažnih svetaca koji zahebavaju vjernike stoljećima, Sveti Milan može riješiti ama baš svaki problem. Oćeš rođo posao? Zemljače, može bolan Zrinjevac? Tek diplomirani SDP-ovče, može radno mjesto u jednom od gradskih ureda? Upućujte molitve \"svetom\" Milanu jer ćete od Svetog Pavla, Ivana, arkanđela Gabrijela i ostalih dobiti frišku figu. Oni će se možda za vas pobrinuti na onom svijetu, ali vaš Milan, bogoljub, čovjekoljub i domoljub, pomaže na OVOM. Dovoljno mu je samo pasti pred noge i cmoknuti onaj mafijaški prsten od par desetaka iljada kuna.

Avatar Robert28
Robert28
15:58 29.03.2012.

Labroviću, bilo bi love za Vas iz kulture da Gradska Skupština predvođena Verom Šimek Petrnjak te mladim pionirima Mejićem, Špicerom i ostalima ne sabotiraju investitore kojima je jedini grijeh to što žele neboder od 100 m u Zagrebu! Za komunističku ekipicu takve investicije su mastadonti koje bi mogle zasjeniti predivne zagrebačke, sive oronule komi blokove koji su uredno ukrašeni grafitima. Ah da, pa Vi iz kulture isto volite dići glas protiv investitora koji pune gradsku blagajnu. Ma kukaj si Labradoviću parazitima iz Gradske Skupštine koji su najodgovorniji za pad punjenja proračuna te 13% nezaposlenih u Gradu. Gradska Skupština = antipoduzetnički birokratski paraziti koji su posljednje tri godine sabotirali investicije vrijedne miljardu i pol €. Milanoviću, makni ove sabotere iz SDP-a i imat ćeš preko noći rast BDP-a od najmanje 3% i neće biti potrebe za kresanjima u proračunu.

TW
Tex_Willer
15:27 29.03.2012.

uzmite si vi lijepo svog milana pa uživajte s njim. demagog lažljivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije