Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRTVA DJECA I ROBOVI

Dvojbena reklama za argentinski Hard Rock Cafe

HRC
Foto: Y & R
1/3
16.05.2011.
u 12:40

Argentinska agencija za reklamu tamošnje podružnice popularnog lanca brze hrane napravila je plakate koji u stripu opisuju nastanak pojedinih pjesama. No zbog odabira pjesama reklama je ispala blago rečeno neukusna.

Agencija Y&R napravila je prijedlog reklama u obliku tri strip-plakata pod nazivom "Svaka pjesma priča priču", koje su crtači Damian Garofalo, Hugo Orita i Ignacio Valicenti napravili u stilu popularnih indie-stripova poput "Jimmy Corrigan: najpametniji klinac na svijetu" Chrisa Warea i "Svijet duhova" Daniela Clovesa. Odabrane su tri pjesme – za "Let It Be" odabrana je priča o povijesti Beatlesa i beatlemaniji, za Marleyev "Redemption Song" tema je bila ropstvo u Americi, a za Claptonovu "Tears in Heaven" ono što je inspiriralo velikog gitarista za tu pjesmu, jednu od rijetkih koje je sam skladao: tragična pogibija njegova sina koji je pao s 53. kata zgrade u New Yorku nakon koje je Clapton utonuo u alkoholizam i napisao terapijsku pjesmu da bi se riješio ovisnosti.

Razvile su se brojne rasprave na internetu o tome je li dolično koristiti nečiju osobnu obiteljsku tragediju i mračnu povijest sužanjstva u reklami za nešto što je, i pored svoje veze s rock'n'rollom, ipak samo lanac restorana.

– Mi smatramo da je to priča o iskupljenju – izjavio je Silvio Ciaelli, copywriter iz Y&R-a koji je smislio plakate. – Pokušali smo u to staviti i tužne trenutke, ali način na koji je on uspio to preboljeti i prestati piti. Znate, to je smisao tih plakata. Istina je ljepota.

Komentara 1

CH
chainsaw.
13:07 18.05.2011.

“…a za Claptonovu \"Tears in Heaven\" ono što je inspiriralo velikog gitarista za tu pjesmu, jednu od rijetkih koje je sam skladao….Clapton utonuo u alkoholizam i napisao terapijsku pjesmu da bi se riješio ovisnosti.” --------------------------------------------------------------------------------------------- clapton je napisao vecinu svog izvodjackog materijala sa izuzecima blues covera te par pjesama cale-a ili marley-a. u alcohol je potonuo onda kad se skinuo sa heroina, ranih sedamdesetih. znam da je sve to trivijalno, al’ cinjenice su cinjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije