Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Dvije Ukrajinke izgovarat će 'Himnu slobodi' pred crkvom svetog Vlaha

Sandra Simunovic/PIXSELL
07.07.2022.
u 09:48

Redateljica otvaranja ovogodišnjih Ljetnih igara je Aida Bukvić

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski najavila je 73. izdanje tog festivala koji će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza. Dodala je da je ponosna što i ovoga puta festival ima vlastitu dramsku produkciju, a to bi trebala ostati glavna odrednica programa Igara.

– To uopće nije mala stvar, imajući na umu koliko ljudi sudjeluje u tim velikim projektima koji nastoje hodati uzduž i poprijeko s ovim gradom i njegovim ambijentom, pratiti ovaj kamen u stopu i iz njega se nadahnjivati. Živimo u vremenima koja su nepredvidljiva i ne znamo što nas čeka. Simbolično ćemo se u otvaranju posvetiti toj temi. Redateljica otvaranja Aida Bukvić povjerila je dvjema mladim ukrajinskim glumicama izgovaranje Gundulićevih stihova "Himne slobodi". Nadam se da će ta gesta obilježiti ove Igre našim uzimanjem slobode u svoj njezinoj punini – izjavila je Ruždjak Podolski.

Uz stihove "Himne slobodi" i podizanje zastave "Libertas" 73. Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, a ceremoniju je režirala Aida Bukvić prema scenariju koji potpisuje s dramaturginjom Marijanom Fumić. U pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će sopranistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor te Zbor Blasius, a uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu nastupit će i folklorni ansambl Linđo.

Tijekom 47 festivalskih dana na gotovo dvadeset dubrovačkih scenskih i ambijentalnih lokacija bit će izvedeno više od šezdeset dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije