Naslovnica Kultura Glazba

Duet Balića i Bana u autobusu

25. siječnja 2009. u 17:28 3 prikaza

Vatreni su ‘98. u Francuskoj imali Severinu. Bilić boysi pale se na Thompsona, a pakleni obožavaju Marijana Bana. Njegova “Morska vila” himna je naših rukometaša, ali ne u svakoj prilici. Balić, Metličić i ostali “Morsku vilu” pjevaju samo nakon pobjeda. Marijan Ban bio je jedna od zvijezda splitskoga dijela rukometnog prvenstva, nakon utakmica sa Španjolskom i Švedskom spustio se na teren i s igračima otpjevao pobjedničku himnu.

- Daj, Bože, da im pjevam nakon svake utakmice. To bi značilo da sve pobjeđujemo. A tako će i bit, sad sam upoznao te momke, oni dišu kao jedan, a to je najvažnije – pun je dojmova Ban.

Nije se Ban sam nametao, već je u Spaladium arenu stigao na poziv organizatora.

Nisam ni znao da je “Morska vila” himna naših rukometaša, to sam pročitao u novinama. I onda je krenulo, organizatori su me pozvali, skompao sam se s igračima. Na kraju sam je s igračima pjevao i u autobusu. Znam da pjesmu posebno obožava Ivano Balić pa smo zajedno u autobusu bili za mikrofonom – priča Ban.

Splitski se pjevač spreman i dalje družiti s rukometašima.

– Ako me pozovu, stižem u Zagreb. Samo neka zovnu, za dva i pol sata moja škoda i ja stižemo – spremno kaže Marijan Ban.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas