Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Dubrovački simfonijski orkestar i maestro Widjaja u Kneževu dvoru

 Maestro Noorman Widjaja
arhiva VL
16.08.2011.
u 08:12

Solist je na ovom koncertu Marc Coppey, jedan od vodećih violončelista današnjice, redoviti gost vodećih orkestara i najprestižnijih dvorana svijeta. On je aktivni komorni glazbenik koji stražuje i izvodi violončelistički repertoar

Dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom indonezijskog maestra Noormana Widjaje nastupit će u sklopu  glazbenog programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara zajedno s jednim od vodećih violončelista današnjice Marcom Coppeyjem u utorak 16. kolovoza u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.30 sati.

Iza Dubrovačkog simfonijskog orkestra su brojni nastupi u Hrvatskoj i u inozemstvu, u mnogim europskim zemljama, kao i u SAD-u. Orkestar njeguje široki repertoar od baroka, preko klasike do romantizma, izvodeći ga u Kneževu dvoru, u gradskim crkvama i na trgovima Dubrovnika. Noorman Widjaja je surađivao s nizom orkestara iz cijelog svijeta te s brojnim uglednim instrumentalnim i opernim solistima. Za svoje aktivnosti za mir, siromašnu djecu i područja pogođena prirodnim katastrofama proglašen je počasnim građaninom Soavea, Montefortea i Racconigia u Italiji. Marc Coppey, jedan od vodećih violončelista današnjice, redoviti je gost vodećih orkestara i najprestižnijih dvorana svijeta. Aktivni komorni glazbenik, istražuje i izvodi violončelistički repertoar uz cijenjene glazbenike a nastupa na vrijednom violončelu Mattea Goffrillera iz 1711. Često izvodi Bachove Suite i drugi dobro poznati repertoar, ali upoznaje slušatelje i s djelima koja se rijetko izvode. Svira i promovira suvremenu glazbu autora kao što su Christian Durieux, Fénelon, Jarrell, Krawczyk, Lenot, Monnet, Pauset, Reverdy i Tanguy, koji su mu posvetili svoja djela.

Za koncerte Dubrovačkog simfonijskog orkestra uvijek se traži karta više, a ovaj će put festivalska publika imati priliku uživati u djelima Matza, Lala i Dvořáka. Ulaznica za ovaj koncert još ima, a  mogu se kupiti na internetu ili na 200 prodajnih mjesta diljem Hrvatske po cijeni od 75 do 300 kuna.

Ovo je treći i ujedno posljednji njihov na nastup na ovogodišnjim Igrama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije