Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motovun Film Festiva

Saznajte gdje možete pogledati kultni klasik Društvo mrtvih pjesnika

MFF
Foto: Motovun film festival
1/3
27.06.2017.
u 14:12

Projekcija će se održati negdje na Gornjem gradu, a jedini način da saznate gdje točno je prijavom na newsletter MFF-a na njihovoj službenoj stranici.

Skrivene projekcije, program zagrijavanja za nadolazeći 20. Motovun Film Festival nastavlja se danas prikazivanjem kultnog klasika Društvo mrtvih pjesnika na još uvijek tajnoj lokaciji. Kako saznajemo, projekcija će se održati negdje na Gornjem gradu, a jedini način da saznate gdje točno je prijavom na newsletter MFF-a na njihovoj službenoj stranici. 

Društvo mrtvih pjesnika jedan je od onih filmova na kojima su odrastale generacije i koji je zauvijek obilježio Robina Williamsa u ulozi slobodoumnog profesora koji svojim potpuno drugačijim pristupom književnosti otvara životne vidike svojim učenicima u elitnoj, konzervativnoj školi za dječake. Ova uloga obilježila je obožavanog glumca, ali i sve generacije koje su na tom filmu odrastale. Scenarij nagrađen Oscarom 1989. godine drama je o individualnosti i odbijanju konformizma, hrabrosti i odrastanju, a danas je imate priliku možda prvi i posljednji put vidjeti na velikom platnu.  

Treća u nizu Skrivenih projekcija 20. MFF-a nastavlja se u utorak, 4. srpnja, prikazivanjem dokumentarca Ta divna stvorenja, vjerojatno najpoznatijeg  južnoafričkog filma svih vremena. Iako snimljen davne 1974. godine i danas se smatra jednim od najzabavnijih filmova na temu „divljeg života“ u kojem se redaju hilariozne scene u kojima se životinje koje nastanjuju područje pustinje Kalahari i Namib ponašaju kao ljudi. 

Malo manje od mjesec dana predstoji do početka popularnog filmskog festivala u Motovunu koji ove godine počinje 25.  i traje do 29. srpnja. Do 10. srpnja u ponudi su early bird ulaznice po samo 15 kuna. Paket o kojemu je riječ, zove se Sve po 15 kuna i nudi vlasništvo nad 10 ulaznica kojima jedna osoba može ući na deset različitih projekcija po vlastitom izboru. Svoje mjesto pred platnom u srednjevjekovnom ambijentu osigurajte putem on-line servisa Ulaznice.hr. 

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
15:54 28.06.2017.

Kod nas prolazi samo društvo mrtvih ustaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije