Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija knjige
Povratak na članak

Ispovijesti najpoznatijih agnostika i ateista u Hrvatskoj

VBZ će nakon knjige “U što vjerujemo mi koji u Boga ne vjerujemo” objaviti i novu knjigu “U što vjerujemo mi koji u Boga vjerujemo”. Nova knjiga u izdanju VBZ-a okuplja tekstove 33 autora iz društvenog života

Komentari 31

VE
verica2
16:50 24.01.2018.

Autor knjige je Drago Pilsel, intelektualac, humanist, autentični kršćanin i mirotvorac koji predsjednicu države naziva gadurom, koji je u hotelu udario dječaka jer mu nije dao spavati......Kako je moguće da intelektualac i (gotovo profesionalni) mirotvorac ne shvaća da mir mogu širiti samo oni u kojima mir stanuje?

VL
BA
bakulušić
17:04 24.01.2018.

Djela njihova o njima govore! Ovo društvo se zaista nema čime pohvaliti. Bivši tužitelji u komunizmu, podoficiri JNA, konvertiti razne vrste... Narod bi rekao - sastalo se zlo i gore, da se nešto dogovore! Htjeli bi srušiti sve ono što su ljudi učili i naučavali tisućama godina. Htjeli bi srušiti sve ljudske vrijednosti a onda nametnuti svoje, koje nikada nisu bile vrijednosti i vrline nego iznad svega - mane. Destrukcija je ono u što vjeruju i za što se zalažu.

VL
OO
onako_ovlaš
17:06 24.01.2018.

piše novinar da je vladao nevjerojatan interes kod publike,no gledajući fotke i znajući kako izgleda dvorana novinarskog doma kad je interes zaista nevjerojatan, čini se da je to pretjerivanje u koje čak i oni koju ne vjeruju ne mogu povjerovati.

VL
LU
Lujo123
22:53 24.01.2018.

Pa vi vjerujete kak ste postali od majmuna i nitko vam to ne osporava. OK!

VL
MI
misho32
22:31 24.01.2018.

koji glupi naslov jedne knjige i glupo pitanje , pa jasno je da Pilsl i i isomišljenici vjeruju u sotonu . to su sotonini sljedbenici.

VL
AS
atilla sb 1986
19:00 24.01.2018.

Vjerujes u ustaske kune

VL
ZA
zaokica
14:30 25.01.2018.

skojim pravom onda ulazite u raspravu o vjeri..vjeruj ili ne vjeruj tvoja moja stvar...a ako zelite raspravu onda ste otpad drustva sto vjeruje obicno smece izopceno iz vjere sto zeli samo nesto da namece ...e pa hajte smilim vragom i guzarajte se izmedju sebe ostavili ste vjeru i pa sta to koga se briga ...ajd bog agnonistavci

VL
MA
MarkoKosmicki
17:14 24.01.2018.

sotonu i mrak

VL
LE
Lester
13:12 25.01.2018.

Autor ovog clanka je po svemu sudeci ateist. i to je ok,njegov izbor koji treba postivati. ali ono sto bode u oci su recenice u tekstu te recenice od nekih koji su predstavljali knjigu.evo samo nekih: intrigantna zbirka,logoras nacistickog logora,bivsi veleposlanik u Vatikanu - kakve to veze ima s ovom temom. pa onda izjave Cede o tuznoj sudbini njegove obitelji u NDH - svaki gubitak je tuzan,bolan no opet ponavljam kakve veze to ima sa temom. osim ocitog dociranja da su za sve to krivi vjernici. pa onda nevjerovatan interes publike -po slikama se to bas i ne vidi,upravo suprotno. pa onda neko kaze u clanku da su se neki bojali javno ocitivati kao ateist -jedino sto danas nesmijes reci je to da si vjernik,katolik,Hrvat odmah si etiketiran kao ustasa,klerofasit,nazdnjak,katotaliban itd.i za kraj:kaze netko u tekstu da zivimo u drzavi u kojoj netolerancija,mrznja i iskljucivost zive u skolama i televiziji -jedini koji su netolerantni su takozvani "antifasisti"koji bi sve eliminirali samo zato sto imaju razlicito razmisljanje.

VL
Avatar comparator
comparator
12:01 25.01.2018.

Jeli to udruga u Hrvatskoj ili Hrvatsko novinarsko društvo ? Velika je razlika je ako su to hrvatski novinari ili su to novinari drugih interesa ili udruga manjina koje okupljaju političke istomišljenike protiv postojanja Hrvatske. Sloboda dopušta ovakve zlouporabe alii bi hrvatski novinari trebali osnovati udrugu svih slobodnih profesionalnih novinara kako bi pokazali da ova manjina ne vodi novinare nego manipulira politikom.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:39 25.01.2018.

Al pazi naslov čovječe božji, ispovijest naj poznatijih agnostika i ateista u Hrvatskoj, kao da im je to zanimanje ili stručna sprema biti nevjernik, fali još samo da se u radnu knjizicu upisuju, biće prije ispovijest seoskih stranačkih lovaca nana ustaške kune, dajte molim vas malo ozbiljnosti, ovo je pre smiješno, budite šta oćete koga briga.

VL
BL
blizak
11:21 25.01.2018.

....isprazan im život....

VL
IB
ibiza
23:32 24.01.2018.

a vijeruj u sta hoces ,kiga briga

VL
ZA
zaokica
19:55 25.01.2018.

svi korjeni humanitarnog i demokratskoga su ukradeni iz biblije mnogima jasno samo ne izopcenim vjernicima(ateistima i agnosticima)

VL
Avatar arhaika
arhaika
06:18 26.01.2018.

ajme, koja plejada, opet u ime "ljubavi" mrze li ga mrze. aca faca, nobilo, pilsel..najnetolerantnija skupina ikad.

VL
Avatar Mladen Turk
Mladen Turk
03:02 28.01.2018.

Big Bang je opće prihvaćena teorija postanka svemira. Prostor i vrijeme su tek tada postali. Netko ili nešto, koje je izvan našeg shvaćanja vremena i prostora je to trebalo pokrenuti. To znači da taj nešto ili netko nije omeđen prostorom i vremenom. Jednostavno, nemam toliko vjere da budem ateista.

VL
Avatar Vinko
Vinko
14:56 07.02.2018.

Danas je u VL članak koji se odnosi na temu ateizma. Autor je Slaven Letica. Sutra će biti objavljen 2. dio toga rada. Vrlo je zanimljiva tema, ali ne znam hoće li biti dobro obrađena. Naime bit razlike između teistaista i ateista je u poimanju bitka. Za ateiste je bitak materija. Ateisti se pouzdaju u znanost koje će razjasniti zadnja pitanja naše opstojnosti i opstojnosti svemira. Za teiste bitak je nešto drugo što nadvisuje materiju. Naime, i teisti susuočeni s filozofskim bogom kojije rezultat čiste misli čovjeka pojedinca. Taj filozofski bog nije teistima dostatan. Po ateistima , kao i po poimanju filozofskog boga bitak nije ni u kakvom odnosu s čovjekom. Kršćanski bog nije kao apsolut stuopa u odnos s čovjekom. Bog nadilazi bezgranično veliko i bezgranično malo i u vremenu i u prostoru. Vrlo je zanimljivo da teoriju Velikog praska novi ateisti odbacuju. Koliko mi je poznato znanstveno je utvrđeno da se svemir širi. Od Velikog praska na ovamo. Za to postoje znanstveni dokazi. Nisu mi poznati protudokazi . Ateizam je borbena religija kojoj je temelj isključivo materija i kako vidimo najavljuju stalnu i upornu borbu teistima koji vjeruju u jednog jedinog boga. Lakše bi se složili s politeizmom tj. s vjerom u više bogova, Kako je to bilou starom vijeku u Grčkoj, Rimu i kod drugih naroda.

VL
DU
Deleted user
08:33 25.01.2018.

Tko je proučavao Kanta, Hegela, Frojda, Biblija mu dođe kao neka slikovnica? Mislim da ne moram elaborirati dalje ništa? Dali sam zakinut zbog ne imanja vjeronauka? Ne, ne osjećam to? Da sam osjetio imalo volje, uzeo bih Bibliju sam i proučio je što to tamo uopće piše između redova, naravno? Oče naš i Zdravo moraju znam moliti i to srčano moliti, nisu to za mene puste riječi, kao za mnoge naše sugrađane, koji naravno, žele biti viđeni u Crkvi?

VL
GO
goronja
16:15 24.01.2018.

u sebe i u ono što vidimo

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:33 24.01.2018.

u svoje oci i zdravu pamet. Znanoat. U sebe. U Ljubav i toleranciju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.