Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Majhenić

Dopisivala se s ljubavnikom Freddyja Mercurija

Ana Majhenić
05.03.2011.
u 11:47

Teško je pobrojati zašto su mi Queenovci baš tako srcu prirasli. Volim njihovu teatralnost, njihov bogat i kičast zvuk, višeglasja, eksperimentiranja u raznim stilovima, ovisno od albuma, grandiozne live nastupe, njihove genijalne umove

Puno je velikih obožavatelja Queena među domaćim glazbnicima. Gibonni se često deklarira kao jedan od gorljivjih fanova, ali malo tko od domaćih poznatih osoba otišao u ljubavi prema Queenu dalje od glumice Ane Majhenić.

- Queen sam ozbiljno počela slušati u 7.razredu osnovne zato što sam bila zaljubljena u dečka koji ih je obožavao. A onda sam otkrila i da su stvarno sjajan band. Tako ljubav između grupe Queen i mene traje već 16 vjernih godina -  kaže ona u povodu novoga vala zanimanja svijeta za Queen jer će se kroz cijelu godinu nitom reizdanja obilježavati 40-godišnjica karijere benda.

- Mislim da mogu s punim pravom reći da sam pravi Queen fan, iako mrzim tu riječ - „fan“. Tako je neosobna i histerična - kaže Ana Majhenić. - Kad sam ih počela slušati, nije još bilo cd-a pa sam kupovala i presnimavala kazete, a kako nije bilo ni interneta, riječi sam zapisivala preslušavajući milijun puta jednu te istu stvar. Onda sam s 14 godina otišla u London i tamo otkrila razna blaga koja u Hrvatskoj nisam mogla naći. Između ostalog, tamo sam kupila i jednu od meni najdražih knjiga o Freddie Mercury-u „Mercury and Me“ by Jim Hutton. Hodočastila sam pred Freddievu kuću, Logan Place na Kensingtonu, makar mi je oduvijek bilo smiješno to posjećivanje mjesta gdje je jednom netko hodao, živio. Onda sam slikala išaran zid koji je skrivao tajne njegovog u japanskom stilu uređenog vrta, njegovu krovnu antenu i taknula vrata kroz koja je prolazio. To je najbliže što sam mu došla. Prošle godine na godišnjicu Freddieve smrti jedan prijatelj iz Londona je u moje ime odnio cvijeće pred taj isti cigleni zid. Namjeravam posjetiti Montreux gdje su Queenovci snimali u Montreux Mountain Studios i gdje je sada Freddiev spomenik te gdje se nalazi kuća koju je kupio netom pred smrt. Neko vrijeme sam se dopisivala i s Freddievim bivšim partnerom Jim Huttonom, koji je na žalost umro prošle godine. Ali zato i dalje uredno provjeravam facebook stranicu Freddievog bivšeg osobnog asistenta. Stvarno su komunikativni i otvoreni prema fanovima.

- Ponosna sam na svoju kolekciju svih izdanih albuma, dvd-a, knjiga i dokumentaraca. Posebno na „gurmanska“ japanska izdanja cd-a kao replika lp-a, s fantastičnim zvukom, te na nedavno izašle tri kolekcije singlova i na knjigu fotografija Mick Rocka „Classic Queen“.

- Teško je pobrojati zašto su mi Queenovci baš tako srcu prirasli. Volim njihovu teatralnost, njihov bogat i kičast zvuk, višeglasja, eksperimentiranja u raznim stilovima, ovisno od albuma, grandiozne live nastupe, njihove genijalne umove; ekstrovertnog Freddiea, mudrog Maya, dječačkog Taylora i samozatajnog Deacona. Njihov studiozan i predan rad. Fascinira me i to što su svi fakultetski obrazovani i što su zapravo relativno kasno zaplovili u profesionalne glazbene vode.

- Za mene je Queen umro s Freddiem, ne priznajem Paul Rodgers fazu. Više bih voljela da su May i Taylor sami nastavili muzicirati pa makar samo i instrumentale.

- I za kraj da citiram Freddiea: „Let's face it, darlings, we' re the most preposterous band that's ever lived.“

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:41 05.03.2011.

Kog ste vraga nagrnuli na tog mrtvog pedera?! Neki dan mu onaj, neznam kak se zove, sjedio u krilu, a sad ovo... ma bez veze ste!

IV
ivicas
19:00 05.03.2011.

jel saznala tko je bio tetka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije