Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuda ide hrvatska kinematografija
Povratak na članak

Domaći filmovi pune kina, a s festivala donose brojne nagrade

Možda je pretjerano govoriti o "hrvatskom filmskom čudu", ali pomaknuli smo se s mrtve točke i postali regionalni lider

Komentari 3

AU
autoritet
23:16 13.09.2016.

Autor ovog članka, Arsen Oremović, je za svoje projekte dobio stotine tisuća kuna (ili više?) od čelništva HAVC-a i ne može objektivno pisati o ovoj temi. Ako ništa drugo, na kraju članka treba napomenuti da je autor interesno povezan s vodstvom HAVC-a, da se stvari mogu staviti u kontekst. U ovom propagandnom članku je čak i nagrada iz Montreala Grliću predstavljena kao nekakva senzacija. O tom festivalu je prije neki dan u našim medijima pisao Novakovich - rekao je da je otužan, da se održava u jednoj jedinoj dvorani, te da i ta jedna dvorana nije bila puna kad je bio Grlićev film, plus gledatelji uopće nisu bili Kanađani nego ljudi iz bivše Juge. Ukratko, molim da se vaši članci Oremovića (i Zajovićke) o HAVC-u vidljivo označe kao djela autora koji dobivaju novac od istog tog HAVC-a, da ne bi netko pomislio da su objektivni.

VL
Avatar nijeminišta
nijeminišta
01:22 29.09.2016.

"Domaći filmovi pune kina" - hahahahaha... ne znam čime se urokava ovaj novinar... dobar broj tih domaćih filmova imao je manje od 500 gledatelja... a neki čak ni 200

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.