Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dokumentarni film Wernera Herzoga i 'Čovjek na žici' nominirani za Oscara

19.11.2008.
u 11:08

Objavljen je popis 15 filmova koji su ušli u izbor za nagradu Oscar u kategoriji dokumentaraca. Konačni uži izbor za sve kategorije bit će objavljen 22. siječnja. Od autora poznatijih široj publici nominirani su filmovi Wernera Herzoga i Errola Morrisa (dobitnik u istoj kategoriji 2004. godine za film "Fog of War").

Na popisu se nalaze Herzogov film "Encounters at the End of the World" o Antarktiku, Morrisov "Standard Operating Procedure", priča o mučenjima u Abu Ghraibu, potom dokumentarac o uličnim bandama u SAD-u "Made in America". Pobjednik Sundancea "Trouble the Water" također je na popisu, zatim dokumentarac "Čovjek na žici" o Philippeu Petitu, čovjeku koji je hodao na žici kojom su bili spojeni tornjevi blizanci u New Yorku.


'Encounters at the End of the World' W. Herzoga

Ostali s popisa su: Scott Hamilton Kennedy "The Garden", Daniel Junge "They Killed Sister Dorothy", Gini Reticker "Pray the Devil Back to Hell", Ellen Kuras "The Betrayal - Nerakhoon", Jeremiah Zagar "In a Dream", Robert Grossman "Blessed Is the Match: The Life and Death of Hannah Senesh", Peter Gilbert i Steve James "At the Death House Door", Joshua Tickell "Fuel", Patrick Creadon "I.O.U.S.A." i Scott Hicks "Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts".

(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije