Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nun of your business

Dokumentarac o ljubavi dvije časne sestre dolazi u kina

Screenshoot
23.02.2021.
u 11:38

Dokumentarni film 'Nun of Your Business' redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić od 1. ožujka kreće u kina diljem Hrvatske, a na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice te neobične priče o ljubavi između dvije, sada već bivše, časne sestre.

Nagrađivani dokumentarac igrat će u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu,  Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima diljem Hrvatske.

Dobitnik nagrade publike na Zagreb Doxu, gdje je imao svjetsku premijeru, rekonstruira put dviju djevojaka od njihova zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, slučajnog susreta na katoličkom okupljanju u Zagrebu, preko razočaranja i neugodnih iskustava koje su doživljavale unutar institucije, do odluke života da napuste samostan.

Razočarane Crkvom, seksualnim i psihičkim zlostavljanjem koje se ondje događalo, u potrazi za ljubavlju donose najtežu odluku - napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Film prikazuje istinite događanje, no uz igrane scene - vjerodostojan prikaz događaja postignut je uz pomoć time-lapse sekvence fotografija - događaji su rekonstruirani na temelju fotografija, dnevnika i videa iz njihovih privatnih arhiva.

Glume Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak. 

Prva projekcija najavljena je za 1. ožujka, za zagrebačko kino Kinoteka, nakon čega će su na redu Kino Gaj Varaždin (5. ožujka.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11. ožujka.), Centru za kulturu Čakovec (19. ožujka) Kino Forum Zagreb (19. ožujka), Kino Valli Pula (26. ožujka) te Art kino Rijeka (1.travnja). 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:01 23.02.2021.

sve sto je protiv hrvatske hrvata katolicke crkve ima dobru gledanost slusanost i sve ostalo....zadah jugoslavenstva postaje sve jaci i jaci...ovakovi dokumentarc je najprizemnija propaganda...stop

PI
Petar_Ivić
12:43 23.02.2021.

propaganda se nastavlja

TE
Tena1987
12:04 23.02.2021.

tko ovakve gluposti dopusta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije