Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Dokumentarac "Neovisna Lista Oportunista" o političkoj avanturi skupine studenata samo na Večernji.hr

Foto: NLO
06.04.2020.
u 09:05

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je dokumentarni film "Neovisna Lista Oportunista".

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam dokumentarni film "Neovisna Lista Oportunista". Pretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

Dokumentarac "Neovisna Lista Oportunista" nastao je 2016. godine u koprodukciji Televizije Student i Restarta, a donosi donosi ozbiljnu političku avanturu 14 kandidata i sada već bivših studenata istoimenog fakulteta koji su pod imenom „Neovisna Lista Oportunista“ pokušali ući u Hrvatski sabor. Njihov uron u političke vode kamerom su zabilježili Vedran Senjanović i Dejan Oblak, a istoimenim filmom na satiričan su način dokumentirali parodiju cijelog demokratskog izbornog procesa u današnjoj Hrvatskoj. NLO se vodio  idejom da mnogi građani ne znaju za koga točno glasati te da je sustav parlamentarne demokracije rezultirao siromašnim dvostranačjem bez maštovitosti i inovativnosti.

Iako nisu svi baš sigurni gdje su bili '91., njihov prvi kandidat izabran putem tombole na glavnom zagrebačkom trgu, rođen je baš tada. Javno su u medijima priznali da nemaju ni gospodarski, ni fiskalni
niti ekonomski program, ali im je drago da su mogli po prvi put u TV programu nositi leptir mašnu; prekršili su predizbornu šutnju, a na kampanju potrošili samo 176 kuna.

Autorski tim:

Redatelji i scenaristi: Dejan Oblak i Vedran Senjanović
Montažeri: Hrvoje Mršić, Dejan Oblak
Dizajn i miks zvuka: Borna Buljević, Tihomir Vrbanec 
Kolor korekcija: Fran Sokolić 
Snimatelji i tonski snimatelji: NLO 
Producenti: Vanja Jambrović i Oliver Sertić
Koproducenti: Tena Perišin i Igor Mirković
Izvršni producent: Tibor Keser

Ostatak filmova iz online doku-riznice RESTART-a dostupan je za gledanje besplatno ili uz minimalnu naknadu na volimdokumentarce.net. U sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC. Popis besplatnih filmova i upute za gledanje pronađite ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije