Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
93. izdanje

Dodjela Oscara bit će odgođena, tvrdi anonimni izvor

Oscar
Foto: Profimedia
25.05.2020.
u 11:22

Anonimni izvor američkom je časopisu Variety otkrio da će se dodjela 93. Oscara planirana za 2021. godinu vjerojatno biti odgođena.

Iako se 93. po redu dodjela Oscara treba održati tek u veljači 2021. godine, američka Akademija filmske znanosti i umjetnosti već razmišlja i o odgodi. Iako službenih komentara još nema, anonimni izvor za časopis Variety potvrdio je da će se zbog situacije s koronavirusom koji je paralizirao SAD, dodjela najvjerojatnije odgoditi. 

Akademija je zbog pandemije i restrikcija koje su zatvorile kina i odgodile premijere već ranije najavila i neke promjene za iduću dodjelu. Tako će od ove godine nominirani moći biti i filmovi koji svoju premijeru nisu imali u kinima već samo na streaming servisima. 

- Ne znamo što nas očekuje. Znamo samo da želimo proslaviti filmsku umjetnost, ali ne znam u kojoj će se to formi odviti. Zbog ove situacije moramo učiniti neke iznimke kako bi odlični filmovi koji se nisu mogli prikazati u kinima dobili svoju priliku - rekao je predsjednik Akademije David Rubin. 

Ukoliko dođe do odgode dodjela, postoji i mogućnost da će filmovi objavljeni nakon uobičajenog roka moći biti nominirani za 93. Oscare. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije