Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virtualna umjetnost

Digitalan portret vrijedan 5,5 milijuna dolara

Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
19.04.2021.
u 12:58

Nekada sam radio za Vladu, sada radim za javnost, kaže zviždač

Zviždač Edward Snowden, čovjek koji je 2013. godine otkrio špijunske aktivnosti američke vlade, za više od pet milijuna dolara prodao je svoj digitalni autoportret i prikupio sredstva za vlastitu novinarsku zakladu Freedom of the Press, obavijestio je na Twitteru.

- Ostanite slobodni - napisao je zviždač uz zahvalu svima koji su pratili aukciju i koji su i sami sudjelovali. Djelo je prodao kao nezamjenjiv digitalni token odnosno digitalni predmet s potvrdom o autentičnosti stvoren "blockchain" tehnologijom. Autoportret je stvoren od stranica američkih sudskih dokumenata, a prodan je za kriptovalutu Ethereum. Ovaj 37-godišnjak kojeg američke vlasti godinama pokušavaju zatvoriti zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti pobjegao je iz Sjedinjenih Američkih Država u Rusiju, a krajem 2020. zatražio je i dvojno državljanstvo za sebe i svoju suprugu. 

- Nekada sam radio za Vladu, sada radim za javnost - piše u opisu Snowdenovog Twitter profila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije