Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
costica bradatan
Povratak na članak

Demokracija djeluje, ali je krhka i bolesna, a njena bolest spora i kronična

Hrvatskim izdanjem knjige “Umrijeti za ideje – Filozofija kao opasan poziv”, u nakladi TIM Pressa i u prijevodu Dijane Bahtijari i Hrvoja Gračanina, hrvatski su čitatelji nedavno prvi put dobili priliku za susret s rumunjsko-američkim filozofom i piscem Costicom Bradatanom, kojeg smo predstavili i velikim intervjuom u Obzoru. Costica Bradatan ovih dana prvi put posjećuje Hrvatsku i Zagreb, gdje će u nedjelju 27. lipnja biti gost “Sunčane strane Prisavlja”, s izravnim prijenosom na Trećem programu HTV-a od 20 sati. Tim povodom od autora smo dobili dozvolu za objavljivanje eseja “Demokracija je za bogove” objavljenog prije dvije godine u New York Timesu, a ekskluzivno za Obzor Bradatan je napisao i dodatak o polaganom i sporom umiranju demokracije koje se u međuvremenu nastavilo.

Komentari 1

ME
medvedgrad
12:42 29.06.2021.

Demokracija je laž. Kad 3 nepismena čovjeka kojima možeš manipulirati, mogu preglasati Sokrata i Aristotela, zna se da profitiraju ljudi iz sjene.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.