Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela operna sezona u Rijeci

Debi nove generacije pjevača u operi Werther J. Masseneta

Werther
07.10.2016.
u 14:39

Premijera predstave u režiji glasovitog talijanskog redatelja Fabrizia Melana i pod vodstvom maestra Matvejeffa održana je u ponedjeljak, a večeras, 7. listopada, na redu je treća izvedba

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci otvorilo je ovog tjedna i novu opernu sezonu premijernom izvedbom nove prudukcije opere Werther francuskog skladatelja Julesa Masseneta.

Djelo je posljednji put u Rijeci bilo postavljeno 1979, a sada se vratilo na scenu u režiji glasovitog talijanskog redatelja Fabrizia Melana te pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa.

Premijera je održana u ponedjeljak, a večeras, 7. listopada, na rasporedu je treća predstava. Sljedeće izvedbe bit će 26. i 28. listopada. 

Najavljujući produkciju, v. d. intendanta riječkog HNK Marin Blažević izdvojio je tri razloga za postavljanje Werthera: prvi su solisti – sjajni mladi operni umjetnici, ujedno glumci i pjevači, u dvjema podjelama za četiri glavne uloge, svi će debitirati u svojim ulogama Werthera, Charlotte, Sophie i Alberta.

Drugi je razlog redatelj Fabrizio Melano koji je prošle godine sudjelovao u žiriju prvog Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača Zinka Milanov.

Melano je režirao i obnovio preko dvadeset opera u Metropolitanu i surađivao s najvećim opernim pjevačima druge polovice dvadesetog stoljeća, od Pavarottija i Dominga do Renate Scotto i Jessye Norman.

Naposljetku, zaključio je Blažević, "u planu razvoja riječke opere i orkestra na kojem već dvije godine radimo maestro Ville Matvjeff i ja, Werther je zapravo priprema za vrhunac predstavljanja francuskog opernog repertoara i stila u novoj sezoni - snimanje Fausta Charlesa Gounoda za Universal Music i potom gala koncerte u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski te u Rijeci".

U Massenetovoj operi, koju je maestro Matvejeff nazvao uzbudljivim glazbenim putovanjem, nastupaju: Aljaž Farasin u naslovnoj ulozi, Ivana Srbljan kao Charlotte, Anamarija Knego kao Sophie te Domen Križaj u ulozi Alberta. 

U drugoj će podjeli, uz Marka Fortunata u naslovnoj ulozi Werthera, Charlotte pjevati Wioletta Hebrowska, Vanja Zelčić bit će Sophie, a Dario Bercich nastupa kao Albert. 

U ostalim ulogama nastupaju Slavko Sekulić, Sergej KiselevRobert Kolar, a u ulogama upraviteljeve djece pojavljuju se učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Roko Jović, Dean Dodik, Domagoj Gunarić, Sergej Božić, Domagoj Stanišić, Anna Lukanec, Debora Iskra, Lucija Pedić i Leonarda Jelušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije