Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24 sata za dizajnere

Dan D - dizajneri 12. lipnja proglasili Danom dizajna

dizajn
01.06.2010.
u 17:02

Okosnica cijeloga događanja na prostoru bivše klaonice u Heinzlovoj ulici u Zagrebu jedinstveni je dizajnerski sajam namijenjen studentima i mladim dizajnerima do 30 godina.

Čak 24 sata dizajnerskih prezentacija, filmskih projekcija, izložbi i predavanja obilježit će Dan dizajna 12. lipnja. Manifestacija je predstavljena danas u Hrvatskom dizajnerskom društvu. O manifestaciji su govorili Ira Payer, predsjednica HDD-a i Davor Bruketa, dopredsjednik, te Tomo Ricov i Martina Matušin iz agencije Pepermint. 

Okosnica cijeloga događanja je jedinstveni dizajnerski sajam namijenjen studentima i mladim dizajnerima do 30 godina. Odabir izlagača na sajmu napravljen je na osnovu prijava koje su pristigle iz čitave regije. Od tristotinjak prijavljenih autora, organizatori su na osnovu portfolija i konkretnih djela za izlaganje odabrali 120 najzanimljivijih. 

Prvi put u nas “Dan D” predstavit će javnosti koncepte, prototipove, grafički, modni i industrijski dizajn na lokaciji stare klaonice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, javljaju iz Hrvatskoga dizajnerskog društva koje organizira "Dan D" u suradnji s agencijom Pepermint. U projektu sudjeluje i Studij dizajna iz Zagreba, čiji su studenti osmislili vizualni identitet i prostorni koncept cijeloga događanja u atraktivnom prostoru nekadašnje klaonice koja je zaštićeni spomenik industrijske arhitekture. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije