Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika/Intervju
Povratak na članak

Da je Vijeće ukinuto, doznao sam od drugih članova

Protivnik Bologne - Ove su reforme zajednički zločinački pothvat ubojstva velike tradicije europskog sveučilišta uz zloupotrebu imena Bologne

Komentari 6

PA
patria
13:45 01.07.2012.

Svatko onaj tko malo pozornije zadnjih nekoliko prati zbivanja u nekim inozemnim znanstvenim, publicističkim i političkim krugovima, posebno u nekim zapadnim zemljama, a isto jednim dijelom vrijedi i za nas same, pogotovo za neke krugove sa lijevoga političkoga spektra ili za određene intelektualce bliske takvim političkim pozicijama, mogao je primjetiti da se malo pomalo opet pokušava negirati postojanje, posebnost i različitost hrvatskoga jezika i opet pokušava aktualizirati tvz. srpsko-hrvatski jezik, odnosno po nekim novijim varijantama koje nešto manje asociraju na bivšu jugoslavensku zajedničku državu srpsko-hrvatsko-bošnjačko-crnogorski jezik. Svi ovi nacionalni jezici se nastoje prikazati kao umjetne političke tvorevine nastale svjesnim nastojanjima da se razbije prijašnji zajednički jezik. Zato je pitanje hrvatskoga jezika iznimno bitno i u samoj Hrvatskoj, ali isto tako i u smislu njegove promocije i afirmacije u znanstvenom smislu prema van.

VL
PH
ponosni_Hrvat
09:11 02.07.2012.

I? Gdje je oporba, šta čeka HDZ? Zar će se dozvoliti ovakvo ponašanje prema hrvatskoj kulturi? Priče i negodovanja se mogu voditi do sutra, a sutra će možda biti kasno, treba djelovati!

VL
MA
manoxxl
11:11 01.07.2012.

Slažem se , ali očigledno je kako je prof. vrijeme pregazilo vezano uz neke stvari primjerice bolonju.

VL
AN
Android
11:12 01.07.2012.

Kako nam se ono zove ministar "kulture" !?

VL
PA
pankogulo
11:39 01.07.2012.

kako nam se ono zove ministar znanosti, obrazovanja i sporta?

VL
Avatar patkovic
patkovic
16:49 01.07.2012.

neće nam jezik pobjeći iz usta, niti se srbizirat ni mađarizirat a vi profesori sa po 10 ekstra tezgi ne znate iz kog džepa izvuć lovu pa zato pozdravljam odluku

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.