PROMO

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije
15.03.2023.
u 16:07

U petak, 17. ožujka s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija izvest će koncert u sklopu svog Crvenog ciklusa.

Na programu će se naći uvertira San ivanjske noći Felixa Mendelssonhna, Koncert za obou i mali orkestar u D-duru Richarda Straussa te 6. simfonija u D-duru skladatelja Antonína Dvořáka. Pod umjetničkim vodstvom maestra Leopolda Hagera pretplatnici Crvenog ciklusa prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju.

Maestro Hager je 2020. godine povodom svog 85. rođendana objavio retrospektivu svojega umjetničkog rada na šesterostrukom albumu. Posrijedi su snimke s najznačajnijim europskim orkestrima od Leipziga do Londona u razdoblju od 1978. do 2015. godine i djelima od Händela do Hindemitha i samog Hagera, dakako s naglaskom na Mozarta i njemačke autore, uz sudjelovanje eminentnih solista.

Solist koji će upotpuniti ovu večer je oboist Ivan Podyomov, koji je tijekom svog obrazovanja osvojio prvo mjesto na brojnim važnim natjecanjima od kojih su Međunarodno natjecanje ARD-a u Münchenu, Međunarodno natjecanje u Ženevi, Međunarodno natjecanje u Markneukirchenu i mnoga druga. Od 2016. godine prvi je oboist u Kraljevskom orkestru Concertgebouw u Amsterdamu, te je na istom položaju bio i u Bamberškom simfonijskom orkestru i u orkestru musicAeterna.

I ovog petka, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije