Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratka priča
Povratak na članak

Čingaro

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora.

Komentari 1

DO
dihidrogen_oksid
15:03 10.01.2021.

Još jedna osobna anegdota zakamuflirana u kratku priču. Šteta jer je osnova ideja čak i dobra. Izvedba tragična, a “prosvjetljenje” glavnog lika komedija jer očito otkriva dublje usađene rasističke predrasude kojih izgleda ni sam autor nije svjestan. Npr. ona bi sad zagrlila tu jadnu Romkinju (koju s prijateljicama zove Ciganka), koliko se sažalila nad njom, a inače je ne bi na ulici ni pogledala (?!), ili obavezno će je drugi put pitati kako se zove, to će sigurno puno značiti jadnoj Romkinji da jedna bjelkinja pokazuje interes za nju. Pričaj mi o kompleksu bijelog spasitelja. Da je bar autor ovaj aspekt kritički razmotrio, no nije, pa mogu jedino zaključiti da ga nije niti svjestan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.