Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orgulje Heferer

Ciklus Orgulje Heferer započinje u dubrovačkoj katedrali

ante knešaurek
arhivska slika
29.07.2010.
u 14:04

Prvi u nizu orguljaških koncerata iz ciklusa Orgulje Heferer najavljen je za 1. kolovoza i to u dubrovačkoj katedrali. Svirat će zagrebački orguljaš Ante Knešaurek koji će izvesti i vlastitu skladbu.

Već sedamnaest godina obitelj Heferer i Koncertna direkcija Zagreb ljeti organiziraju ciklus orguljaških koncerata na moru, ali i na kontinentu. Ovogodišnji koncerti počinju 1. kolovoza i to u dubrovačkoj katedrali. Solist na orguljama bit će zagrebački orguljaš Ante Knešaurek koji će na kraju koncerta izvesti i vlastitu skladbu.

Drugi koncert najavljen je za 10. kolovoza i to u kapeli sv. Lovre u Zlatar Bistrici, kada će nastupiti sopranistica Valentina Fijačko i to uz orguljašku pratnju Ante Knešaureka. Valentina Fijačko nedavno je na Splitskom ljetu uspješno otpjevala Verdijevu Desdemonu iz opere "Otello".

Koncerti će se nastaviti u brojnim crkvama diljem Hrvatske, da bi u prosincu u dvorani Vatroslava Lisinskog nastupili gotovo svi izvođači u čast akademika, orguljaša i skladatelja Anđelka Klobučara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije