Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ciklus Glazbeni umjetnici Zagrebu ugošćuje zvijezdu operne scene, sopranisticu Dariju Auguštan

Glazbeni umjetnici Zagrebu
22.03.2024.
u 16:26

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika u ciklusu Glazbeni umjetnici Zagrebu koji duže od dva desetljeća predstavlja najbolje hrvatske glazbenike ugošćuje zvijezdu operne scene, sopranisticu Dariju Auguštan.

Darija Auguštan, mlada pjevačica impresivnih dostignuća, ostvarila je do sada niz glavnih uloga u operama i operetama, kao što su Pamina, Fiordiligi, Adela, Grofica Marica, Lauretta, Magda, Micaëla i druge, a jednako je uspješna kao operna i kao koncertna umjetnica. Talijanska kritika ističe ljepotu boje njezina glasa i sonornost kakvu posjeduju rijetke pjevačice.

Uz nju će na klaviru biti mladi pijanist Vedran Janjanin koji je do sada nastupio na brojnim festivalima, svirao kao solist u Koncertantnoj rapsodiji Dore Pejačević na turneji u Zagrebu, Ljubljani, Grazu i Budimpešti, a ovog je siječnja imao i debut u londonskom Wigmore Hallu!

Pozdravite proljeće uz sjajnu opernu zvijezdu Dariju Auguštan i predivne solo pjesme Rahmanjinova, Kunca, Poulenca, Coplanda i Gershwina. Očekujemo vas u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u utorak 26. ožujka 2024. u 20 sati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije