Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada cesar

Vodstvo francuskih Oscara dalo ostavku zbog nominacija za redatelja silovatelja

Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL
14.02.2020.
u 11:43

Zbog najnovijih optužbi za silovanje na račun Romana Polanskog, čitavo je vodstvo francuske nagrade Cesar, za koju je redatelj nominiran u čak 12 kategorija, dalo ostavku.

Nakon tjedana i tjedana medijske bure zbog najnovijih optužbi za seksualno zlostavljanje na račun Romana Polanskog, cijelo vodstvo francuske Akademije kolektivno je dalo ostavku. Dogodilo se to samo dva tjedna prije dodjele nagrade Cesar, poznate i kao francuski Oscar, za koju je novi film Polanskog nominiran u čak 12 kategorija

Film "An Officer and a Spy", o francusko-židovskom časniku lažno optuženom za špijunažu tijekom 1. svjetskog rata, izašao je prošle godine nekoliko dana nakon što je francuska glumica optužila Romana Polanskog za silovanje u Gstaadu 1975., kada je imala samo 18 godina. 86-godišnji redatelj je demantirao sve optužbe. 

Roman Polanski, filmski redatelj francusko-poljskog podrijetla, pobjegao je iz SAD-a 1977. godine nakon što je na sudu priznao da je imao seksualne odnose s 13-godišnjakinjom. U jeku pokreta MeToo, grijesi njegove prošlosti ponovno su došli u fokus i izbačen je iz američke Akademije filmske umjetnosti i znanosti, a zatim optužen i za drugo silovanje u švicarskom Gstaadu. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DeborahAH86
DeborahAH86
15:18 16.02.2020.

Воk! Pozivam vas u Seх Club --> www.Kisstok.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije