Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korčula

Chris Agee predstavlja svoju zbirku "Gotovo ništa / Next to nothing"

02.08.2019.
u 12:16

Na Korčuli, u hotelu De La Ville, 10. kolovoza održat će se predstavljanje zbirke poezije "Gotovo ništa / Next to nothing" irskog autora Chrisa Ageeja.

Zbirka kroz seriju epizodnih, tehnički savršenih i tonom suzdržanih stihova svjedoči o godinama nakon smrti njegove četverogodišnje kćeri Miriam Aoife. Kod ovog pjesnika tuga se razbija o obale jezika u tri prepoznatljiva vala: serija briljantnih kupleta, serija minimalističkih, impresionističkih stihova i serija diskurzivnijih, muževnih stanci. Cijeli pothvat prerasta u nešto izvan lirske poezije, djelo koje probija granice književnosti kako bi postalo nešto više, palijativni dnevnik, kronika herojstva prekinutog roditeljstva, priručnik za ožalošćene. Hugh Dunkerley, iz The London Magazinea, naziva "Gotovo ništa / Next to nothing" "najupečatljivijom zbirkom poezije koju je pročitao posljednjih godina" i smatra je vrlo bitnim, trajnim spomenom na njegovu kćer.

Predstavljanje počinje u 19 sati, a uz autora, esejista, fotografa i urednika Chrisa Ageeja, o zbirci će govoriti Dragan Markovina, Olja Savičević Ivančević i Seid Sedarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije