Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekrasna gesta

Canneski filmski festival udomio beskućnike za vrijeme pandemije

Foto: wiki
27.03.2020.
u 12:45

Palais des Festivals u kojoj se održava Canneski filmski festival, svoja je vrata otvorila gradskim beskućnicima.

Palais des Festivals, mjesto održavanja jednog od najvećih svjetskih filmskih festivala, festivala u Cannesu, otvorilo je vrata gradskim beskućnicima koji nemaju kamo otići za vrijeme karantene. 

Filmski festival u Cannesu, koji se trebao održati od 12. do 23. svibnja, odgođen je za kraj lipnja uslijed pandemije koronavirusa. Organizatori i grad Cannes stoga su odlučili beskućnicima omogućiti sigurno mjesto za život, izvještava Reuters. 

- Svake večeri tu je oko 50 do 70 ljudi - rekao je Dominique Aude-Lassed iz gradske uprave. 

Na ulazu u Palais des Festivals, radnici s maskama mjere temperaturu svake osobe koja ulazi u zgradu. Beskućnicima koji su se sklonili unutra omogućeni su obroci, tuširanje, zajednički prostor za druženje te kreveti, a postoji i poseban prostor za njihove kućne ljubimce. 

Još je prošlog tjedna francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao 67 milijuna Francuza da ostanu doma kako bi sebe i druge zaštitili od koronavirusa i usporili njegovo širenje, no na ulicama je, bez krova nad glavom, ostalo barem 12 000 beskućnika. Oni također spadaju u rizičnu skupinu - budući da ih je mnogo slabijeg zdravstvenog stanja, a često žive bez pristupa osnovnim sanitarijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije