Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč pandemiji

Natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar fim festivalu

Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
26.03.2020.
u 10:51

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar film festivalu koji će se održati od 1. do 5. srpnja.

Unatoč epidemiji korona virusa i brojnim problemima Grad Vukovar i tvrtka Discovery film zagazili su već duboko u organizaciju još jednog, četrnaestog po redu, Vukovar film festivala – najznačajnijeg filmskog festivala u Hrvatskoj i podunavskoj regiji. Slijedom toga pokrenut je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar film festivalu – festivalu podunavskih zemalja koji će se ove godine održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja. Natječaj će biti otvoren do 17. svibnja.

Prema navodima iz natječaja u konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina). Uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju kao što su Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka. Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2019. godine.

-Zbog specifične situacije s epidemijom koronavirusa ovim putem pozivamo i sve one voljne i željne sudjelovanja da prijave svoje kratke igrane ili dokumentarne filmove snimljene u izolaciji bez obzira radilo se o profesionalnim ili amaterskim filmašima kako bismo na taj način potaknuli kreativnost pojedinaca u ovim nezavidnim trenucima, ali i skrenuli pozornost da čak i u teškim vremenima ne smije nestati pozitivnog i optimističnog duha. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku, navode organizatori Vukovar film festivala.

Osigurane su i nagrade Vukovar film festivala, a to su Nagrada za najbolji dugometražni film (otkup prava na distribuciju), nagrada za najbolji kratkometražni film (500 eura) i nagrada za najbolji dokumentarni film (1000 eura).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije