Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudska pobjeda

Bulajićeva 'Bitka na Neretvi' i službeno postala hrvatski film

'12.05.2010., Tkalciceva, Zagreb -Veljko Bulajic, redatelj.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
08.03.2013.
u 16:33

Ključne članove autorskog tima, osim redatelja Veljka Bulajića, činili su hrvatski filmski radnici Tomislav Pinter, Vladimir Kraus-Rajterić, Duško Jeričević i Zdravko Mihalić, a Jadran film je bio nositelj projekta

Hrvatska tvrtka Jadran film sudskom je odlukom preuzela distribuciju i zaštitu autorskih prava kultnog filma "Bitka na Neretvi", uz objašnjenje da su ključne članove autorskog tima, osim redatelja Veljka Bulajića, činili hrvatski filmski radnici Tomislav Pinter, Vladimir Kraus-Rajterić, Duško Jeričević i Zdravko Mihalić, a Jadran film je bio nositelj projekta.

Ključne riječi

Komentara 2

SP
spira81
17:03 08.03.2013.

Pa da, "Neretva" je hrvatski film. A to sto na filmu glumi 80% Srba to nema veze. Klasicno hrvatsko "ovo mi se svidja iz SFRJ a ovo ne". Najbolje da vam pripisu i sve zlatne medalje sa evropskih i svetskih prvenstava i olimpijskih igara.

FR
franjo0303
17:57 08.03.2013.

Ne znam šta će Hrvatskoj partizanski film. Po istoj logici mogli bi i Njemačka i Italija biti zainteresovane za Neretvu, Kozaru, Sutjesku i druge ratne filmove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije