Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUITAR WOLF

Bučni tokijski "Guitar Wolf" nastupa u zagrebačkoj Močvari

guitar wolf
27.06.2011.
u 18:40

Japanski rokeri na ovoj turneji predstavljaju svoj jubilarni, 10. album “Space Battleship Love”. Preporuka: na koncert ponijeti sunčane naočale i – čepiće za uši.

U zagrebačkoj Močvari 3. srpnja gostuje tokijska rock-atrakcija Guitar Wolf čiji zvuk neki opisuju kao – surfanje na tsunamiju. Bend čine trojica r'n'r manijaka koji izgledaju kao da su izišli iz nekog suludog stripa – od glave do pete odjeveni u kožu, s kilama briljantina u kosi i sunčanim naočalama koje ne skidaju ni kada odlaze na počinak. Djeluju još od 1987. godine, ali tek 1994. izdaju prvi album “Wolf Rock” za Goner Records Erica Obliviana. Jet Rock'n'Roll, kako sami nazivaju svoj glazbeni žanr, na prvih je nekoliko albuma zapravo jedva strukturirana lo-fi lavina distorzirane gitarističke buke i anglo-japanskog "1-2-3-4" vrištanja, pod neskrivenim utjecajem Ramonesa, Johnnyja Thundersa, Linka Wraya, Motorheada i – Joan Jett.

Tijekom devedesetih postaju predvodnici japanskog vala punk-r'n'r bendova, kojem pripadaju i kod nas vrlo popularni 5.6.7.8's i Teengenerate.
Međutim, 2005. godine bend stižu nesreće – po povratku s američke turneje od srčanog udara umire basist Bass Wolf – Billy, a 2007. i gitarist Seiji kolabira od posljedica turbulentnog životnog stila. Nakon njegove operacije bend odlazi na dvogodišnju stanku. No, 2010. vraćaju se u punoj snazi i decibelaži s novim basistom UG-om i jubilarnim, 10. albumom “Space Battleship Love”, koji promoviraju na ovoj turneji – prvoj šansi da ih se vidi i čuje u Europi nakon dugo, dugo vremena! Preporuka: na koncert ponijeti sunčane naočale i – čepiće za uši.  Predgrupa su trash'n'roll kamikaze "The Welcomin' Committee In Flames" (Zagreb/Japan). Koncert počinje u 21 sat.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije