Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj turneje

Brod kulture stigao do svoje zadnje ovoljetne luke

Brod kulture
arhiv Brod kulture
09.08.2013.
u 14:54

Na književnoj večeri posjetitelji će upoznati književnike i pjesnike. Tu su, među ostalima, pjesnik, prozaik i prevoditelj Miroslav Kirin, Sanja Lovrenčić, nagrađivana književnica, prevoditeljica i nakladnica te Angelika Reitzer

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture stigao je u petak, 9. kolovoza u posljednju luku čime će završiti ovogodišnju turneju. Nakon dva tjedna plovidbe brod je u Makarskoj, na njemu su priznati hrvatski i austrijski književnici, glumci i glazbenici. U posljednja dva tjedna, od kada je brod krenuo iz Sv. Filipa i Jakova, prodano je više od 5000 knjiga što pokazuje da postoji veliki interes publike za ovakvim kulturnim manifestacijama i da interes za dobro štivo ne jenjava.

Brojni domaći i strani turisti koji su ove godine bili u prilici posjetiti MasterCard Brod kulture mogli su uživati u raznolikoj kulturnoj ponudi koji je brod na ovogodišnjoj turneji promicao Jadranom. Posebno su bili zapaženi austrijski pisci na oduševljenje brojnih stranih turista koji su se na ljetovanju susreli sa predstavnicima kulture svoje zemlje.

«Dobre vibracije i ljuljanje broda na idealan su način potaknuli razmjenu ideja između hrvaskih i austrijskih pisaca na Brodu kulture. Ovo je bila nevjerojatna turneja koja je donijela toliko novih ideja rođenih u ovom multinacionalnom literarnom ljetnom događanju.» rekao je austrijski pisac Franz Hammerbacher.

U petak naveler  u Makarskoj će posjetitelji imati priliku pregledati veliki izbor knjiga te pogledati dvije zanimljive predstave; predstavu za djecu «Reciklirana priča» i predstavu za odrasle «I živjeli su sretno...». Na književnoj večeri moći će upoznati književnike i pjesnike te poslušati čitanje odlomaka njihovih djela. Neki od njih su pjesnik, prozaik i prevoditelj Miroslav Kirin, dobitnik nagrade Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2001., Sanja Lovrenčić, nagrađivana književnica, prevoditeljica i nakladnica te Angelika Reitzer, naša gošća iz Beča koja piše poeziju, prozu i dramske tekstove, a njezin roman Svijetli predjeli preveden je i na hrvatski jezik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije