Naslovnica Kultura Knjige

Branislav Glumac promovira svoja "Nova sjećanja na ljude"

Branislav Glumac na svom autorskom putu prošao je kratku povijest ispisa: od romana Zagrepčanka u kojem nije posegnuo ni za jednom interpunkcijom pa do pjesama mahom pisanih u 21. stoljeću u koje unosi i svoju specifičnu interpunkciju
28. studenoga 2011. u 19:21 0 komentara 30 prikaza
Branislav Glumac, Nova sjećanja na ljude
Foto: arhiva VL

"Otkidanje lica od vremena sadašnjeg i dijeljenja zajedničkog prostora i sudbina Branislav Glumac, gotovo opsesivno, u Novim sjećanjima nastoji zaustaviti i prenijeti u našu (čitateljevu) stvarnost. Opet ih susrećemo, opet s tim ljudima dijelimo zajedničku sudbinu. Iako su objektivno u svijetu sjenki čitanjem makar u sjećanjima sažetih bljeskova koji su se javljali u prošlosti ovi ljudi sjede s nama, pričaju, pišu, slikaju, slušaju – kristali njihovih svojstava pršte od boja. Sjene poprimaju boju, štoviše sjenke sjenki reflektiraju onaj živototvarni i živototvorni sjaj i odsjaj... Branislav Glumac je u svom autorskom putu prošao kratku povijest ispisa: od romana Zagrepčanka u kojem nije posegnuo ni za jednom jedinom interpunkcijom pa do pjesama mahom pisanih tek sada u 21. stoljeću kada osim klasične interpunkcije unosi i svoju specifičnu interpunkciju stvarajući osobeni interpunktuarij. Umjetnik riječi! Velemajstor inovacija!", zapisao je Alojz Majetić u pogovoru knjige Branislava Glumca "Nova sjećanja na ljude".

Izdavačka kuća V.B.Z., koja je knjigu izdala, priprema promociju koja će se održati  u petak 2. prosinca  u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Na promociji sudjeluju sam autor i glumica Vlasta Knezović.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.