Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Boris T. Matić: "Zbog izgovorenih neistina o kinu Europa pokrećemo kazneni postupak"

Boris T. Matić, direktor Umjetničke organizacije ZFF koja je upravljala kinom Europa, najavio je pokretanje kaznenog postupka zbog izgovorenih neistina na press konferenciji u četvrtak.
01. svibnja 2020. u 10:47 12 komentara 1462 prikaza
Foto: Marin Tironi/Pixsell

Boris T. Matić, direktor Zagreb film festivala, organizacije koja je donedavno upravljala kinom Europa, na svom Facebook profilu oglasio se o press konferenciji koju je sazvala Milana Vuković Runjić, pročelnica Ureda za kulturu Grada Zagreba. U objavi najavio je pokretanje kaznenog postupka zbog izgovorenih neistina. 

Milana Vuković Runjić: "Za razliku od prije, upravljanje kinom Europa sad će biti transparentno"

- Danas je pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba, namještenica onog koji obnaša dužnost gradonačelnika, u trenutku kada je cijela zagrebačka kultura na koljenima usred pandemije i nakon potresa, našla za shodno organizirati press konferenciju na temu kina Europa. Na konferenciji nije bilo detalja o genijalnim planovima za budućnost kina, već je izgovoreno bezbroj paušalno nabacanih brojki i drugih optužbi isključivo kako bi se diskreditiralo ekipu ZFF-a i mene osobno. Zbog izgovorenih neistina pokrenut ćemo kazneni postupak te ćemo kao zainteresirani građani i dalje nastaviti promatrati i propitivati što se događa s kinom Europa ... - napisao je Matić. 

- Ako je prethodni model bio da jedan zakupoprimac ima svoje privatno kino te ga komercijalno eksploatira na način da ustupa prostor drugim privatnim festivalima uz naplatu prodaje karata te vođenje šanka, o čijim prihodima nikada nismo čuli jasnu informaciju, sadašnji će model biti transparentan - rekla je na konferenciji u četvrtak Vuković Runjić.

Ustvrdila je i da je ZFF u posljednjih deset godina na ime kina Europa uprihodio oko 6,5 milijuna kuna od Ureda za kulturu, od HAVC-a oko 2 milijuna kuna, a kroz vlastiti prihod od ulaznica i sponzora čak oko 10 milijuna kuna. Za ugostiteljski prostor, dodala je, vlasnik nikada nije komunicirao koliki mu je prihod. 

napisali zajedničku knjigu Edo Popović i supruga Ljiljana iz grada pobjegli u divljinu: "Pomalo nas gledaju kao čudake"

- Konzervativna procjena bi bila da se između 50 i 60 milijuna kuna našlo u privatnim rukama zarađeno od gradske nekretnine - zaključila je pročelnica.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • accusator:

    Kazneni postupak pokreće državno odvjetništvo... vi možete samo podnijeti kaznenu prijavu

  • Ten-kre:

    Pa zar stvarno mislite na hrvatskom sudu doći do pravde, pravice ili istine i to još protiv najpoznatije osobe koja se po medijima hvali kako je protiv nje pokrenuto preko 400 prijava.

  • Brankko:

    Zakupnik ne smije davati predmet zakupa ili dio toga predmeta u podzakup itd. AKO JE to napisano u ugovoru. A ako je takvo što i pisalo u ugovoru a da se, možda, je li, zakupnik prostora kina Europa toga nije ... prikaži još!e držao (godinama?!) -- onda je neobično da "Grad" reagira tek nakon tih "godina". Tko drži "šank" u KIC-u? Već su dosadni ti ljudi iz "Grada" sa "šankom".