Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIŽEVNI PETAK

"Bordel u plamenu" - zbirka feljtona Zdravka Zime

zdravko zima
arhivska fotografija
09.02.2010.
u 12:59

"Bordel u plamenu" zbirka je pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima, hrvatski kolumnist i feljtonist, progovara o našoj zbilji.

"Bordel u plamenu" naziv je ovoga Književnog petka na kojemu će biti predstavljena istoimena knjiga Zdravka Zime. "Bordel u plamenu" zbirka je pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima, hrvatski kolumnist i feljtonist, progovara o našoj zbilji. Pišući svakoga tjedna, Zima pomno detektira svakodnevicu i ostavlja zapis koji se ne iscrpljuje i ne nestaje svakim novim tjednom, već ostaje kao trajna bilješka o našem vremenu.

Zima se u svojim feljtonima dohvaća svega što ga kao kritičnog intelektualca proganja, bez obzira na to je li riječ o književnosti, koju najviše prati, glazbi, urbanizmu ili politici i nogometu. Pritom se ne libi ući u oštre polemike, rasprave s nazadnim umovima, problemima koji more našu političku i kulturnu svakodnevicu.

U "Bordelu u plamenu" Zima neprestano iznova istražuje naše slabosti, pokušavajući smanjiti smiješni jaz koji vlada između raznih krajeva Hrvatske, koji se stalno iznova potencira na svim razinama.

O spomenutoj će knjizi, osim njezina autora, govoriti i Bruno Kragić te voditelj Književnog petka Boris Perić. Tribina će se održati 12. veljače u 20 sati u Gradskoj knjižnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije