Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna vrata

Bivša ministrica otpala zbog neovjerene diplome

Nansi Ivanišević
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
03.04.2019.
u 12:25

Za novu ravnateljicu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata predložena je Danijela Čukušić, a Nansi Ivanišević eliminirana je jer je priložila neovjerenu diplomu.

Upravno vijeće Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata većinom glasova odlučilo je vijećnicima za novu ravnateljicu predložiti Danijelu Čukušić, a bivša ministrica prosvjete Nansi Ivanišević eliminirana je zbog neovjerene diplome. Za mjesto ravnatelja popularne splitske Kinoteke konkurirali su i slobodni umjetnik Ante Kuštre i djelatnica Centra Helena Petrinović.

Poruka je jasna

Izbor Danijele Čukušić, za koju se navodno zalaže vrh gradskog HDZ-a, poznavatelje političkih prilika nije iznenadio, dok Nansi Ivanišević razmišlja i o mogućoj tužbi. Za Večernji list izjavila je da je dobila očitovanje UV-a u kojem stoji da izvornik diplome koji je uputila na natječaj ne zadovoljava uvjete natječaja.

– Premda je eliminacijska poruka jasna (a bila bi prihvatljivija da je stiglo stotinjak prijava i da se između sebe ne poznajemo), zasad je neupitno da su naša tumačenja različita. Eliminacija zbog navodnog nepoštovanja uvjeta natječaja apstrahira činjenice da ne samo što imam odgovarajuću diplomu nego i magisterij i doktorat iz predmetnih područja te da u njima i danas radim, i to zalažući se za uređenost obaju sustava. Kurioziteta radi, recimo da sam uistinu bila i čelnica cijelog sustava obrazovanja. Kako se ovakvom eliminacijom dovodi u pitanje moja stručna vjerodostojnost, razmišljam o mogućim daljnjim koracima – ističe Nansi Ivanišević.

Ostale okolnosti natječaja ne želi komentirati.

Takozvana “meka diploma”

Budući da je riječ o važnoj ustanovi smještenoj u srcu Palače s imovinom koja osigurava autonomnost i svjetsku prepoznatljivost (podsjeća da Centar, uz trokatnicu u kojoj je smješten, raspolaže s možda najljepšim restoranom u Dioklecijanovoj palači), nada se da će Grad napraviti najbolji odabir. Pravnici uvijek daju različita tumačenja, pa će tako vjerojatno biti i ovog puta. Ivanišević je priložila tzv. “meku diplomu” bez vodenog žiga koju je dobila na promociji u tuljcu s diplomama. 

Komentara 1

BR
Brankko
02:42 04.04.2019.

"Neovjerena diploma"? Diploma ili jest ili nije. Neovjerena fotokopija? No ako je kandidatkinja priložila magistarsku i doktorsku diplomu (ili ovjerene fotokopije), onda je jasno da ima i diplomu fakulteta. No vidi se da uopće ljudi moraju vrlo pažljivo razmišljati kada se javljaju na natječaje, da im neki detalj ne promakne -- svašta se može upotrijebiti kao "protuargument".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije