Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porozna dramaturgija

Bacači sjenki gostuju u britanskom Cantenburyju

Bacači sjenki, gostovanje u Cantebury, Porozna dramaturgija
arhiv Bacači sjenki
20.02.2013.
u 15:40

Skup u Cantebury, koji se održava od 21. do 24. veljače, posvećen je redateljskim aspektima "poroznih dramaturgija, a voditelj radionice je Boris Bakal, osnivač Bacača sjenki

„Porozna dramaturgija: Zajedništvo i zajednica u strukturi kazališnog događaja“ predstavlja s jedne strane, akademsko-istraživački projekt s ciljem preispitivanja različitih oblika zajednica i zajedništva konstruiranih unutar interaktivnih i ambijentalnih kazališnih djela pod zajedničkim atributom „porozna“, te s druge strane identificira utjecaje na kazalište i njegovu institucionalnu i društvenu ulogu. Projekt postavlja pitanje da li je umjetničko djelo svojom „poroznom“ konstrukcijom može ostvariti demokratske ciljeve, na način da funkcionira poput katalizatora stvaranja ili otkrivanja aktivne kritične zajednice angažirane u kolektivnom dijalogu.

Realizacija projekta je zamišljena u obliku radionica, mini-diskusija te javnih debata koje će se odvijati u više gradova Velike Britanije, Hrvatske i Belgije. U poseban su fokus stavljeni projekti i predstave Bacača sjenki koji na inovativan način dijalogiziraju sa zajednicama, kao posebnih skupina građana tako i raznovrsne kazališne publike u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, Cipru, Crnoj Gori, Makedoniji i UK. Iskustva Bacača sjenki kako u radu sa izvođačima, performerima, tako i sa dramaturzima biti će predstavljena tijekom ovog projekta.

Skup u Cantebury, koji se održava od 21. do 24. veljače,  posvećen je redateljskim aspektima \"poroznih dramaturgija\". Voditelj radionice u Canterbury-u je Boris Bakal, a nositelji projekta su Sveučilišta u Kentu i Exeteru uz pomoć projektnih voditeljica dr. Cathy Turner i dr. Duškom Radosavljević

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije