Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TONY WOLF'

Autor animirane serije Pingu preminuo u 88. godini života

Pingu
Facebook
24.05.2018.
u 14:01

Lupatelli je radio za brojne produkcijske kuće, a poznatiji je pod umjetničkim imenom Tony Wolf.

Antonio Lupatelli, autor poznate animirane serije Pingu, preminuo je u 88. godini života. Lupatelli je radio za brojne produkcijske kuće, a poznatiji je pod umjetničkim imenom Tony Wolf.

Animirana serija prati priču obitelji pingvina koja živi na Južnom polu. Serija se nije bazirala na posebnim specijalnim efektima i animaciji, već su likovi i cijela scena izgrađeni od plastelina. Prva epizoda ove televizijske serije puštena je eter u svibnju 1986. godine. Pingvini i njihove avanture švicarsko-britanske produkcije obilježili su djetinjstva diljem svijeta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije