Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Puli

Arsen Dedić izvodi pjesme iz filmova i o filmovima

Plakat filma Živa istina
13.07.2010.
u 14:00

Bit će to presjek impresivne kantautorske karijere fokusiran upravo na neraskidivu i obostranu ljubav Arsena Dedića i filma.

Arsen Dedić održat će koncert koji će biti posvećen isključivo filmskim songovima i pjesmama o filmu u ponedjeljak 19. srpnja u 20 sati u dvorani Zajednice Talijana na 57. Festivalu igranog filma u Puli. Bit će to presjek impresivne kantautorske karijere fokusiran upravo na neraskidivu ljubav Arsena Dedića i filma.

U prvom dijelu koncerta, uz pratnju Branka Bulića na klaviru, Arsen Dedić izvest će slavne songove "Dva ljubljanska dana" (iz filma slovenskog redatelja Boštjana Hladnika) i "Sve što znaš o meni" (iskorišten u istoimenom filmu Bobe Jelčića), kultni "Moderato cantabile", "Put u raj" (iz filma Marija Fanellija po knjizi Miroslava Krleže), "Okus soli" (prepjev pjesme Gina Paolija izveden u filmu "Instalacija ljubavi II"), "Baladu o prolaznosti" (iz filma "Živa istina" Tomislava Radića) te "Odlazak" (iz više filmova).

U drugom, još nostalgičnijem dijelu koncerta su Geste i grimase (iz serije "Karneval, Anđeo i Prah" - zagrljaj), "Amado mio" (za Ritu Hayworth), "O mladosti" ("Jagode u grlu" Srđana Karanovića), "Plavi anđeo" (za Marlene Dietrich), "Parobrod Rex" (za Federica Fellinija), "Ministarstvo straha" (nadahnut istoimenim filmom Fritza Langa), "Arsen Lupin", "Trumbetaš" (iz filma Bogdana Žižića), "Čovjek bez zvijezde" i "Završit ću kao Howard Hughes". Na samom kraju koncerta Dedić će uz klavir izvesti skladbe "Vlakom prema jugu" (iz istoimenog filma Petra Krelje), "Odabrat ćeš gore" (iz filma "Višnja na Tašmajdanu") te "Takvim sjajem može sjati" (iz filma "Živa istina").

Ulaz na koncert bit će slobodan, ali broj mjesta je ograničen pa se posjetitelji pozivaju da zauzmu mjesta na vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije