Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Ansambl kazališta Joza Ivakić ove subote premijerno izvodi komediju 'Teštament'

konferencija za novinare
Foto: Branimir Bradarić
29.03.2016.
u 15:00

Zadovoljan suradnjom s Kazalištem „Nova scena“ je i Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakić, koji je najavio njihovu dalju suradnju koju će im ponuditi prije svega zbog velikog broja mladih glumaca koje to kazalište okuplja.

Prema najavama iz kazališta Joza Ivakić u subotu, 2. travnja, na pozornici ovoga vinkovačkog kazališta biti će primjerno izvedena komedija pod nazivom „Teštament“. Radi se komediji po knjizi Pere Budaka dok je Andrijana Raguž redateljica predstave.

Govoreći o predstavi Raguž je rekla kako je „Teštament“ zapravo jedna „urnebesna komedija čiji su glavni adut karikaturni likovi, a predstavlja sliku Like 60-tih godina prošloga stoljeća“.

–U dvije i pol godine postojanja "Nove scene", "Teštament" je treća premijerna predstava ovoga vinkovačkog kazališta. Ono što me kao redateljicu izuzetno veseli veliko je zalaganje i spremnost cijelog ansambla da predstavu podigne na što višu razinu. Od dvadesetak članova našega ansambla, u predstavi ih glumi 14-tak i dosta je mladih glumaca što posebice ohrabruje, istaknula je Raguž.

Zadovoljan suradnjom s Kazalištem „Nova scena“ je i Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakić, koji je najavio njihovu dalju suradnju koju će im ponuditi prije svega zbog velikog broja mladih glumaca koje to kazalište okuplja.

– U njima mi vidimo svoju buduću glumačku bazu. Dobra međusobna suradnja dvaju vinkovačkih kazališta može biti samo od koristi Gradu Vinkovcima i brojnim poklonicima kazališne umjetnosti u našem gradu, rekao je Rečić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije