Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otporni na kritike

Anketa Rolling Stonea: Metallica je najveći metal-bend svih vremena

jessica alba
Foto: afp
1/3
08.11.2011.
u 18:28

Na drugom mjestu našao se Dream Theater, a treće je zauzeo pionirski Black Sabbath.

Metallica je najveći metal-bend svih vremena – izabrali su čitatelji Rolling Stonea u anketi koju je organizirao taj glazbeni časopis. Na drugom mjestu našao se Dream Theater, a na trećem Black Sabbath.

Metallica je kroz cijelu svoju karijeru mnogo puta ljutila svoje žestoke obožavatelje raznim zaokretima u stilu i zvuku te netipičnim suradnjama, no još uvijek ih se smatra najvećima u žanru. Čini se da njihovu statusu bogova metala nije naštetila čak ni suradnja s Louom Reedom na albumu Lulu, koji su mnogi obožavatelji i većina kritičara dočekali na nož.

Što se tiče Dream Theatera, grupe koja se proslavila spojem progresivnog rocka i metala, sam Rolling Stone naglasio je kako je njihova visoka pozicija dijelom rezultat i činjenice da su svoje obožavatelje o anketi obavijestili putem Twittera.

Treći bend na popisu, Black Sabbath, jedan je od pionira heavy metala. Tijekom više od trideset godina karijere grupa je doživjela mnogo izmjena članova, no jedini stalni ostao je legendarni gitarist Tommy Iommi. Među najkarizmatičnijim je članovima svakako i pjevač Ozzy Osbourne te njegov nasljednik, nedavno preminuli Ronnie James Dio.

Evo popisa deset najboljih metalaca po izboru čitatelja Rolling Stonea:

1. Metallica

2. Dream Theater

3. Black Sabbath

4. Iron Maiden

5. Slayer

6. Megadeth

7. Judas Priest

8. Led Zeppelin

9. Pantera

10. Tool

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije