Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz New Yorka u Hrvatsku

Angažirani plakati Mirka Ilića protiv koronavirusa na 50 lokacija Zagreba

24.04.2020.
u 12:10

Kampanja kojom je Amerikance upozorio na opasnost virusa u New Yorku počela je početkom travnja, a pokrenuli su je muzej Poster House, Print Magazine – časopis s područja grafičkoga dizajna te organizacija For Freedoms

Plakati ilustratora Mirka Ilića, kojima je upozorio Newyorčane na opasnost od pandemije koronavirusa, moći će se vidjeti i na pedesetak mjesta u Zagrebu, priopćila je tvrtka Belina, koja organizira zagrebačku kampanju.

Kampanja u New Yorku počela je početkom travnja, a pokrenuli su je muzej Poster House, Print Magazine – časopis s područja grafičkoga dizajna te organizacija For Freedoms, a među deset pozvanih dizajnera i ilustratora bio je i Mirko Ilić, priopćili su iz Beline.

"Vrlo često sudjelujem u društveno angažiranim akcijama, vjerojatno su me zato ljudi iz Poster Housea i Print Magazina tražili da napravim plakat", rekao je tim povodom Ilić i dodao kako mu je bilo važno učiniti nešto da osvijesti stanovnike New Yorka, a sada i Zagreba, Ljubljane te drugih gradova.

Ilić je, osim na uobičajenim lokacijama za oglašavanje, postere tiskao i polijepio ih na lokacijama Manhattana, Bronxa i Queensa kako bi ljude upozorio na opasnost. Dizajn i ilustraciju plakata nadopunila je tipografija Nikole Djureka.

"Damir Belina i ja uspjeli smo da uz pomoć Zagreb plakata poruka stigne i do naših građana te da tako barem malo pomognemo u ovoj situaciji u kojoj smo se našli", rekao je Djurek.

Nakon što smo doznali za kampanju u New Yorku, nismo dvojili trebamo li ih tiskati i organizirati je i u Hrvatskoj, napomenuo je Belina i dodao kako mu je tisak velikih formata specijalnost.

Zato su, naglasio je, odlučili u Zagrebu ići s jumbo plakatima i nekoliko bigboarda površine 50 četvornih metara.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar KimberlyKU97
KimberlyKU97
10:51 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar RuthPU74
RuthPU74
09:36 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:23 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije