Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvornica kulture

Amigo The Devil u Zagrebu će nam otkriti mračnu stranu countryja i americane

youtube
25.10.2021.
u 14:53

"Muderfolk" zvijezda iz Teksasa koncert će održati 28. ožujka 2022.

Amigo The Devil, country/americana kantautor iz Teksasa, dolazi u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture u petak 18. ožujka 2022. Iza ovog imena krije se Danny Kiranos, a multitalentirani izvođač u Hrvatsku dolazi u sklopu turneje koja prati izlazak novog albuma “Born Against”.

Potpuno iskreno i ogoljeno, Amigo The Devil uvodi nas u svoj svijet u kojem progovara o iskupljenju, porocima, smrti i religiji. Pokazujući mračnu stranu countryja i americane, njegova glazba je često nazivana “murderfolk” zbog jezivih motiva. Bilo da pjeva o vlastitim borbama ili stavlja slušatelja u kožu ubojice, Amigo predstavlja najčudnije priče, izaziva mnoštvo emocija i provocira stavove slušatelja. Već u samim početcima Amigo je dao naslutiti da se radi o nečem drukčijem, pjevajući ljubavne pjesme iz perspektive serijskog ubojice uz gitaru i bendžo.

Na debitantskom albumu “Everything Is Fine” iz 2018. iskazao je zavidnu umješnost umjetnosti pričanja priča, kao i stvaranja pjesama punih sumnje, jeze i očaja. Drugi studijski album “Born Against” pokazuje talentiranost i kreativnost autora koji i ovoga puta predstavlja jedinstveni glazbeni i lirski stil, podebljan suradnicima na klavijaturama i raznim žičanim instrumentima. Slijedeći nove ideje, Amigo uranja i u glazbene utjecaje poput onih Toma Waitsa ili Leonarda Cohena, a uz cijeli raspon emocija i dramatičnosti, novi album praktično pokazuje što nam sve donosi ovaj sjajni i ekscentrični glazbeni um. Za domaću publiku prilika da čuje što se sve krije u glazbi hvaljenog kantautora alternativne americane i countryja, dolazi na premijernom nastupu 18. ožujka 2022. u Tvornici kulture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije