Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTI

Alice in Chains otvaraju T-mobile INmusic festival

INmusic festival
Željko Hladika
28.05.2010.
u 16:28

Budući da je grupa Alice in Chains potvrdila nastup, festival će prvi put od osnutka 2006. godine postati trodnevni događaj – odvijat će se od 21. do 23. lipnja.

Veterani heavy metala Alice in Chains nastupit će na ovogodišnjem T-mobile INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu i to već prve večeri festivala - 21. lipnja.

Tako će nakon koncerta Pearl Jama 2006., Zagreb ugostiti još jedan veliki bend koji se probio na grunge-sceni Seattlea početkom 90-ih.  

Iako se nikad službeno nisu raspali, bend je sa svojim aktivnostima prestao već sredinom 90-ih, ponajviše zbog problema s drogom pjevača Laynea Staleyja, koji je 2002. i umro od predoziranja. Alice in Chains su se ponovno okupili 2005. godine, prvo za humanitarni koncert za žrtve tsunamija, a potom su krenule i turneje.
Prošle su godine s novim pjevačem Williamom DuVallom izdali i prvi studijski album nakon 14 godina "Black Gives Way to Blue".

Na listi objave novih bendova za festival su i beogradska kantautorica Bo i pakistanski etno-glazbenik Arieb  Azhar.  Novi su i mladi hrvatski bendovi S3ngs, Scroll i In-The-Go.

Dosad potvrđeni bendovi:
Massive Attack
Billy Idol
The Flaming Lips
Alice in Chains
LCD Soundsystme
Morcheeba
!!!
Broken Social Scene
Rise Against
Pendulum
Flogging Molly
Audio Bullys
New Young Pony Club
Caribou
Martina Topley Bird
Skindred
Bambi Molesters
Dubioza Kolektiv
...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije