Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi CD

Album "Old Ideas" Leonarda Cohena konačno u prodaji

novi CD, Leonard Cohen, Old Ideas
arhiva VL
06.02.2012.
u 10:01

S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A one su… Nikada se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote, kaže Cohen

Nakon punih osam godina izašao je novi studijski album Leonarda Cohena. Album Old Ideas  (Columbia Records/Menart)  najavio je singl Darkness, a uoči izlaska albuma, album se mogao u cijelosti preslušati na  internetu. Od danas je u prodaji. 

U deset pjesama novoga albuma poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovjekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album štovanoga umjetnika, Old Ideas potiče na suosjećanje i poštenje. Samo snimanje albuma počelo je u siječnju 2011., no na mnogim pjesmama i tekstovima autor je radio godinama. Dvije pjesme s albuma, The Darkness i Lullaby, prvi su put snimljene 2007. godine te su početne verzije izvođene uživo tijekom Cohenove nedavno završene, rasprodane svjetske turneje.

Cohen je u listopadu na primanju književne nagrade Principe de Asturias u Španjolskoj obožavateljima natuknuo što mogu očekivati u budućnosti. Rekao je: “S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A upute su sljedeće… Nikada se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote.”

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije