Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb
Povratak na članak

Adio, knjige - knjižnicama uzeli četvrtinu novca za otkup

Umjesto skandalozno visokih 45,7 milijuna, HNK će dobiti “samo” izdašnih 43 milijuna kuna, a Zagreb film festivalu uzeli su deset posto sredstava

Komentari 9

KO
Kora
20:26 08.03.2012.

Ovaj članak (još) nije komeniran, a ni neće. (Zna se zašto.)

VL
PI
Picasso
21:33 08.03.2012.

Zanima me kako je prošao DOX, da li je Radetova kazališna družina prošla kao što očekujem, neokrznuta, a vjerovatno je još nešto više kapnulo, jer to su svete krave, a ne kako ova \"novinarka\" naziva Hrvatsko narodno kazalište.

VL
ME
metropolis
21:54 08.03.2012.

da je novinarka pitala, saznala bi da kulturauzagrebu.hr naravno postoji i da će biti biti predstavljena idući tjedan te da nije riječ o stranici zlatka vidačkovića nego o stranici napravljenoj za potrebe samog gradskog ureda za kulturu kojom će biti predstavljena sva nova kulturna događanja u u gradu zagrebu.

VL
PO
porezni.obveznik
23:35 08.03.2012.

metropolis, kao prvo, ta stranica NE POSTOJI, sto se moze jednostavno utvrditi pokusajem odlaska na tu adresu. da se kladimo da nece biti predstavljena ni sljedeci tjedan? cak i da hoce, kako objasnjavas da pored postojecih i aktivnih portala najvise dobije onaj na kojem nema niceg? novci su dani za obecanje? kao drugo, ako je to portal gradskog ureda, zasto je u privatnom vlasnistvu Zlatka Vidackovica?

VL
EN
EndemskaVrsta
07:52 09.03.2012.

Sramotno je da se kreše novac za knjižnice, jer ne postoje kulturne ustanove trajnijeg djelovanja i s većim utjecajem na \'akulturiranje\' građana od njih. Prvo, knjiga traje - a danas sve manje ljudi stvara svoje biblioteke, sve više ih posuđuje knjige - a drugo, knjiga je daleko univerzalniji prijenosnik umjetničke poruke nego kazališna predstava, koncert ili \'performans\'. Ali, očito se novac zagrebačkih poreznih obveznika dijeli po babu i stričevima, a ne slijedom racionalne kulturne politike.

VL
RO
Roargh
10:47 09.03.2012.

metropolis je pseudonim Zlatka Vidackovica. Metropolis je, naime, ime njegovog neuspjesnog kina u MSU (jos jedan od nacina na koji doticni mlati proracunske pare), a taj nick na vecernji.hr-u koristi samo za komentiranje tekstova o samome sebi.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
11:32 09.03.2012.

Podobni ne čitaju knjige,nego kradu.

VL
HR
hrwoje
14:07 09.03.2012.

Ne mogu vjerovati da je ADMIN izbrisao moj post o tome da mi je neprihvatljivo da se u Večerenjm listu koriste termini kao \"sveta proračunska krava\" jer to smatram vulgarnim...u redu je kada se komentiraju likovi u članku/tekstu, ali nije u redu kada se komentira autorisku \"vještinu pisanja\". No divno.

VL
VA
Valerija007
16:19 09.03.2012.

Mora da su zaposleni u Grdaskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport bili pod utjecajem članka http://www.vecernji.hr/kultura/cak-51-posto-hrvata-nikada-ne-bi-kupilo-knjigu-jer-ih-to-ne-zanima-clanak-376881 jer se na drugačiji način tako drastično smanjenje sredstava za otkup knjiga ne može objasniti. Smanjenje za četvrtinu je katastrofa. Sad će see još teže dolaziti do novih naslova u knjižnicama. Sigurna sam da ti zaposlenici spadaju u one koji ne čitaju pa su tako ocjenili i Zagrepčane. Pogrešna odluka, jer knjigu još možemo posuditi, ali za kartu u HNK-u više nemamo novaca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.