Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
56. Splitsko ljeto

56. Splitsko ljeto sutra otvara premijera Verdijeva 'Otella'

otello
arhiva VL
13.07.2010.
u 12:53

U naslovnoj ulozi nastupit će vodeći dramski tenor moskovskog Boljšoj teatra Badri Maisuratze, a Dezdemona će biti sopranistica Valentina Fijačko, prvakinja Opere HNK Split.

Na Prokurativama u Splitu u srijedu 14. srpnja u 21 sat bit će svečano otvoreno 56. Splitsko ljeto, a publika će gledati operu "Otello" Giuseppea Verdija. Festival otvara njegov pokrovitelj, dr. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, a na svečanosti će govoriti splitski gradonačelnik Željko Kerum i ministar kulture RH Božo Biškupić. U 32 festivalska dana, do 14. kolovoza, na Splitskom će ljetu biti prikazano 49 izvedbi 34 različita operna, dramska, plesna, koncertna i filmska naslova, uključujući i likovne izložbe. Osim operne premijere "Otella" bit će izvedena po jedna dramska i plesna premijera.

"Otello" Giuseppea Verdija izvodi se na splitskim Prokurativama u koprodukciji Splitskog ljeta, tršćanskog festivala Teatro Verdi i festivala La Coruña. Izvedbama će ravnati maestro Nikša Bareza, a redatelj je Giulio Ciabatti. U naslovnoj ulozi mletačkog vojskovođe Otella nastupit će vodeći dramski tenor moskovskog Boljšoj teatra Badri Maisuratze, Dezdemona će biti sopranistica Valentina Fijačko, prvakinja Opere HNK Split, a Jago talijanski bariton Paolo Rumetz.

Ostale uloge tumače Paolo Rumetz, Žana Marendić Bučević, Vinko Maroević, Špiro Boban, Ivica Čikeš, Luciano Batinić, Ozren Bilušić, Mate Akrap i Marko Cvetko, uz Zbor, Orkestar i Balet Hrvatskoga narodnog kazališta Split te Dječji zbor Glazbene škole „Josip Hatze“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije