Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

25 milijuna kuna potpore za online umjetnost i kulturu

Natječaj je otvoren do kraja godine i odnosi se na programe kojima se povećava socijalna uključenost osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine
20. svibnja 2020. u 13:29 1 komentara 202 prikaza
Nina Obuljen
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Ministarstvo kulture objavilo je novi natječaj pod nazivom Umjetnost i kultura online 'težak' čak 25 milijuna kuna. Riječ je o trajnom pozivu koji će biti otvoren do 31. prosinca ove godine tj. do iscrpljivanja financijskog iznosa. 

ministarstvo kulture ministarstvo kulture Raspisan natječaj za jednokratne potpore honorarnim umjetnicima

Na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti). Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., pa je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina, ističu u Ministarstvu kulture.  

Ministarstvo kulture Nema otkazivanja umjetničkih festivala, samo prilagodba programa

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Avatar LisaAJ85
    LisaAJ85:

    w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b