Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba "Next Erasmus+"

17 umjetnika iz Štajerske predstavit će svoje radove u Meštrovićevom paviljonu

HDLU
18.05.2023.
u 08:45

Izložba "Next Erasmus +, umjetnici za umjetničko obrazovanje" kustosice Luise Kloos, koja se otvara u srijedu u Galeriji PM Meštrovićevog paviljona, donosi aktualnu produkciju 17 umjetnika iz Štajerske koji su sudjelovali Erasmusovom projektu

Predstavit će se radovi 17 umjetnika iz Štajerske koji su sudjelovali Erasmusovom projektu: "Next Erasmus +, umjetnici za umjetničko obrazovanje", kustosice Luise Kloos. Radovi se bave individualnim i društvenim temama te estetskim pitanjima našeg vremena, a nastali su u različitim materijalima i medijima, poput slikarstva, crtanja, grafike, fotografije, keramike, instalacija, skulpture i videa. Izložba se otvara u srijedu u Galeriji PM Meštrovićevog paviljona, a bit će otvorena do 11. lipnja.

U okviru projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" europskog programa obrazovne i kulturne razmjene Erasmus+ , štajerski umjetnici jednom godišnje na dva tjedna stavljaju svoje ateljee na raspolaganje mladim hrvatskim kolegama, a na kraju se prezentiraju rezultati koje su studenti postigli. Dosadašnjih osam suradnji obuhvatile su oko 150 mladih iz Zagreba, Osijeka, Splita, Zadra, Pule i Rijeke, kao i njihove profesore.

Ostvareni su mnogi daljnji kontakti, a neki su se studenti uspješno upisali na studij umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču ili završili majstorski tečaj na Ortweinschuleu u Grazu, stoji u najavi izložbe. Na kraju svakog programa Erasmus+ hrvatski studenti predstavljaju svoje radove u profesionalnom izložbenom prostoru u Grazu, što izazove veliki interes javnosti u tom gradu koja je veliki ljubitelj umjetnosti, dodaje se.

Stalni partneri tih susreta su gradske kulturne institucije i umjetnički kolektivi Roter Keil, Schaumbad – Freies Atelierhaus Graz, Galerie Centrum i majstorski tečajevi Ortweinschule Graza. Izlažu Erik Drevenšek, Maryam Farhang, Birgit Fedl-Dohr, Johannes Herster, Lotte Hubmann, Luise Kloos, Erwin Lackner, Paul Lässer, Amalija Lalić Stanić, Stefan Lozar, Keyvan Paydar, Igor F. Petković, Robert Sauerbrey aka Karl Banano, Barbara Schmid, Maria Schneider, Edda Strobl, Eero Teuschl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije